Lounais-Häme

PS:n Vähämäki eduskunnalle: En tiennyt, ettei saunatila ollut tarkoitettu asumiseen

Helsinki
23.08.2018, 11:57

Kotimaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki sanoo eduskunnalle antamassaan selvityksessä olleensa koko ajan siinä uskossa, että hänen kakkosasunnokseen vuokraamat huoneistot ovat olleet asumiseen tarkoitettuja.
STT sai torstaina eduskunnan kanslialta Vähämäen selvityksen kakkosasunnoista, joihin hän on saanut kansanedustajan korotettua kulukorvausta.
Eduskunta pyysi selvityksiä asumisjärjestelyistä, kun oli käynyt ilmi, että Vähämäki ja kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) ovat saaneet korotettua kulukorvausta Helsingin Taka-Töölöstä vuokraamaansa saunatilaan. Tilaa ei ole tarkoitettu vakituiseen asumiseen.
Vähämäki listaa selvityksessään neljä Helsingissä sijaitsevaa huoneistoa, joita hän on vuokrannut kakkosasunnokseen vuodesta 2011 lähtien.
Vähämäen mukaan hän ei ole ennen vuokrausta tai vuokralaisena ollessaan saanut vuokranantajilta tietoa siitä, ettei huoneistoja ole tarkoitettu asumiskäyttöön.
Vähämäki katsoo tulleensa harhaanjohdetuksi, jos vuokranantajat ovat tienneet, ettei huoneistoja ole tarkoitettu asumiseen. Vähämäen mukaan kaikilla vuokranantajilla on ollut tiedossa, että hän vuokraa huoneiston asumistarkoituksessa kakkosasunnokseen.

Korvauksen maksaminen keskeytettiin

Vähämäki asui Taka-Töölön saunatilassa vuosina 2013-2015. Valtaosan tästä ajasta hän vuokrasi huoneistoa yhdessä Hakkaraisen kanssa. Marraskuusta 2015 lähtien Vähämäki on asunut samasta taloyhtiöstä vuokraamassaan asunnossa yhdessä avopuolisonsa kanssa.
Hakkarainen asuu saunatilassa edelleen. Hän on sanonut toimittavansa oman selvityksensä asumisjärjestelyistä eduskunnalle syyskuun alussa.
Iltalehti kertoi keskiviikkona, että eduskunta on toistaiseksi keskeyttänyt korotetun kulukorvauksen maksamisen Vähämäelle ja Hakkaraiselle. Eduskunnan hallintojohtajan Pertti Rauhion mukaan korotusosan maksaminen on keskeytetty varmuuden vuoksi selvitystyön ajaksi.
Väärin perustein maksettu kulukorvaus voidaan periä kansanedustajalta takaisin. Rauhion mukaan korvauksen keskeyttämisestä ei kuitenkaan pidä tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä.
– Tämä ei ole mikään mielipide siitä, mikä tulee olemaan ratkaisu tässä asiassa, Rauhio sanoi.
Hakkaraisen mielestä päätös korvauksen keskeyttämisestä ei ole oikeudenmukainen.
– Olen ollut siellä hyvin vähän ja saunassa en ole käynyt kertaakaan, Hakkarainen sanoi STT:lle keskiviikkona.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201808212201151549_pi.shtml

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti