Lounais-Häme Forssa

Psyykkinen sairaus muuttaa koko perheen elämää - Forssassa järjestettävä kurssi tarjoaa omaisille tukea ja neuvoja

Kuva: Heini Suvisuo / HäSa
Kuva: Heini Suvisuo / HäSa

Kun perheessä yksi sairastuu psyykkisesti tai käyttää päihteitä ongelmallisesti, muuttuu aina koko perheen elämä riippumatta siitä, kuka perheessä sairastuu.

FinFami – Kanta-Hämeen mielenterveysomaiset -yhdistys järjestää Forssassa omaisille suunnatun maksuttoman kurssin, jonka tavoitteena on sairauden herättämien tunteiden tunnistaminen ja oman jaksamisen sekä elämänhallinnan parantuminen vertaistuen ja asiantuntijatiedon avulla.

Kurssilla on neljä tapaamiskertaa ja se on suunnattu omaisille, joiden läheisen sairaus on uusi asia sekä pidempään sairastaneiden omaisille, jotka tarvitsevat tietoa ja tukea.

FinFamin mukaan läheisen sairastuminen voi herättää paljon kysymyksiä, erilaisia tunteita ja tulevaisuus saattaa pelottaa. Asioista puhuminen voi myös jännittää, eikä omaisilla ole aina tietoa siitä, mistä voisi saada tukea, apua ja tietoa. Kurssin tarkoituksena on tukea omaisia monenlaisten tunteiden ja kysymysten keskellä.

Kurssille mahtuu kahdeksan osallistujaa. Omaistyöntekijä käy jokaisen osallistujan kanssa puhelinkeskustelun ennen kurssin alkua.

Kurssi alkaa 1. syyskuuta siten, että tapaamiset järjestetään neljänä keskiviikkona 22.9. asti kello 17–19 Forssan yhteisötalolla (Haudankorvankatu 2).

Ilmoittautumiset 18.8. mennessä katja.gronberg@finfamikantahame.fi

Uusimmat

Fingerpori

comic