Lounais-Häme Forssa

Pudotuspeleihin voittoputkessa lähtevän FoSun aseena kolmen kentän vyörytys

Suupparit lähtee kaatamaan alkukauden komeettaa PiTua. Tavoitteet ovat välieriä paljon pidemmällä, Divarinousussa asti.
FoSulta vaaditaan kauden parhaita otteita, kun pudotuspelit ja mahdolliset karsinnat pääsevät vauhtiin. Kuva: Lassi Puhtimäki
FoSulta vaaditaan kauden parhaita otteita, kun pudotuspelit ja mahdolliset karsinnat pääsevät vauhtiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Nyt ne ovat edessä. FoSun pitkään odottamat pudotuspelit nimittäin.

Paluuta Divariin mielivä FoSu kohtaa 2. divisioonan välierissä Länsirannikon lohkossa kolmanneksi sijoittuneen FBT PiTun Porista. Toiseksi runkosarjassa tullut FoSu aloittaa sarjan lauantaina kotisalissaan.

Suupparit pääsee pudotuspeleihin hyvässä iskussa. FoSu voitti runkosarjassa 12 ottelua putkeen. Marraskuussa sarjapelinsä viimeksi hävinnyt FoSu päihitti voittoputkensa aikana niin alkukautta hallinneen PiTun kuin runkosarjan voittaneen Medan.

– Joukkueen itseluottamus on kohdillaan. Löysimme alkukauden jälkeen oikeat ketjukoostumukset ja saimme paljon hyviä voittoja alle. Lähtökohdat pudotuspeleihin ovat erittäin hyvät, kertoo FoSun valmentaja Ville Into.

Välierien taisteluparin lähtökohdat ovat hyvin erilaiset. PiTu eteni alkukaudesta voitosta voittoon, mutta lento alkoi talvella sakata. FoSun peli taas takkusi syksyllä, kevättalvella forssalaisjoukkue oli sarjapeleissä voittamaton.

PiTu on menettänyt kokoonpanostaan alkukauden porilaiset liigapelurit, mutta Into ei aliarvioi vastustajaa. Runkosarjassa voitot joukkueiden kohtaamisissa menivät tasan 1–1.

– Vastaan tulee hyvin nöyrästi puolustava joukkue. PiTu panostaa puolustukseen ja iskee terävästi vastahyökkäyksillä. Meidän pitää myös puolustaa tarkasti, millään Havaijilla ei näissä peleissä enää pärjätä.

FoSun vahvuus välierissä ja mahdollisissa jatkopeleissä on materiaalin laajuus. FoSulla riittää taitavia ja kovakuntoisia pelaajia kolmeen kenttään.

Hyökkäys FoSulla on tunnetusti tehokasta, paljon on kiinni siitä, pystyykö joukkue pitämään puolustuksen tiiviinä kevään ratkaisuhetkillä.

Vaikka FoSu selvittäisi PiTun, ei paluu Divariin ole helppo. FoSun pitäisi kaikkiaan hoidella peräti neljä otteluparia ennen kuin paikka sarjaporrasta ylemmäs aukeaa.

Koko 2. divisioonasta nousee kaksi joukkuetta kevään päätteeksi Divariin. Aluksi pitää läpäistä välierät, sitten voittaa lohko. Tämän jälkeen Länsirannikon voittaja kohtaa Etelä-Suomen kakkoslohkon voittajan. Tämän parin voittaja etenee seuraavaan alueelliseen vaiheeseen, jossa tulee vastaan Pohjanmaa-Kaakkois-Suomi-parin voittaja. Vasta tämän otteluparin voittaja saa paikan ensi kauden Divarista.

– Nousua ei ole todellakaan tehty helpoksi. Sillä on varmistettu se, ettei kukaan pääse yllättäen valtakunnalliseen sarjaan, vaan kaikki joukkueet ovat todella valmiita pelaamaan ja pärjäämään siellä. Silti nousu on täysin mahdollista meille, Into vakuuttaa.

2. divisioonan Länsirannikon välieräsarja FoSu-PiTu alkaa Forssassa lauantaina kello 18. Jatkoon mennään kahdella voitolla. FL

FoSulla vielä pitkä tie Divariin

Kipuamista 2. divisioonasta Divariin ei ole tehty helpoksi. Noustakseen FoSun pitää voittaa peräti neljä otteluparia.

Aivan ensimmäiseksi joukkueen piti selvitä oman lohkonsa neljän parhaan joukkoon runkosarjassa. FoSu hoiti tämän vaiheen olemalla toinen ja saamalla kotiedun Länsirannikon lohkon pudotuspelien välieriin.

Mikäli FoSu voittaa lohkon välieräsarjassa vastustajansa PiTun, etenee forssalaisjoukkue lohkon loppuotteluun, johon vastustaja tulee parista Meda-Hirvensalo.

Lohkon finaalien voittaja jatkaa lohkon ykkösenä Etelä-Suomi 2 -lohkon voittajaa vastaan alueellisiin pudotuspeleihin.

Länsirannikko-Etelä-Suomi 2 -pelien voittaja etenee ottelupariin, johon saa vastaansa voittajan Pohjanmaa-Kaakkois-Suomi-parista. Tämän sarjan voittaja nousee ensi kaudeksi Divariin.

Kaikki sarjat pelataan paras kolmesta -systeemillä eli jatkopaikkaan tarvitaan kaksi voittoa.

Uusimmat