Lounais-Häme

Pudotuspelit karkaamassa FoKoPolta

FoKoPon mahdollisuudet selvitä A-divisioonan pudotuspeleihin ovat enää seitinohuet. Vajaamiehinen FoKoPo sinnitteli Korikouvoja vastaan pelissä mukana taukoon asti, mutta sen jälkeen vierasjoukkue meni menojaan ja jätti forssalaiset yli 40 pisteen päähän.

Perjantain voitto nosti Korikouvot pudotuspeliviivan päällä 14 pinnaan. FoKoPo on 6 pisteellä sarjan kolmanneksi viimeisenä tasapisteissä viimeistä edellisenä olevan Tarmon kanssa. Vain yhden voiton ottanut JKS pitää perää.

FoKoPolta puuttui rivistä yhden ottelun pelikieltoa kärsinyt laituri Markus Molenius. Tämä näkyi kentällä, FoKoPo jäi isokokoista kouvolalaisjoukkuetta vastaan auttamatta pieneksi.

Levypallopeli oli täysin vieraiden hallussa. Korikouvot kahmi ottelussa 44 levyriä, FoKoPo-pelaajien näppeihin jäi vain 19 levypalloa.

 

Korikouvot vei peliä alusta asti, mutta FoKoPo pisti hanttiin minkä pystyi. Nopeassa pelissä FoKoPo oli tasavahva ison vierasjoukkueen kanssa, mutta kun pelin tempo tippui, siirtyi ote Korikouvoille.

Tauolla FoKoPo oli vielä tuntumassa 45–56-lukemissa. Peli retkahti kuitenkin kolmannella neljänneksellä, kun Korikouvot tuntui upottavan heittonsa paikasta kuin paikasta, eikä FoKoPo päässyt juoksemaan nopeita.

FoKoPo yritti loppuun asti, vaikka oli aseeton. Koripoikien kovasta yrityksestä huolimatta Korikouvot karkasi tylyyn 80–121-voittoon.

-Pystyimme vetämään toisella jaksolla Korikouvojen johdon kiinni, mutta ero repsahti hieman ennen taukoa. Kolmannella jaksolla saamamme tekun jälkeen emme saaneet heittoja sisään ja vastustaja osui joka paikasta, jopa kolme metriä kaaren takaa, kertasi ratkaisuhetkiä FoKoPo-valmentaja Jouni Grönroos.

 

Kotavuon veljekset jaksoivat taistella pelin alusta loppuun. Henri Kotavuo kokosi 21 pistettä ja Johan Kotavuo 12 pinnaa ja 9 koriin johtavaa syöttöä. Vahvasti aloittanut, mutta tiukassa kouvolalaispuristuksessa pelihuumoriaan kadottanut Juwan Howard pussitti 23 pistettä. Aku Haikonen tuki 15 pinnalla.

Korikouvoilla oli varaa pyörittää rotaatiotaan FoKoPoa laajemmin. Suurimmat pisteet, 27, upotti Valtteri Leino. Joukkue heitti kahden pisteen heittonsa hurjalla 73 prosentin tarkkuudella.

Kolmosissakin Korikouvot oli FoKoPoa tarkempi, 30:stä yrityksestä upposi 14.

Grönroosilla riittää vielä uskoa FoKoPon mahdollisuuksiin, vaikka pelit alkavat runkosarjassa käydä vähiin.

-Kaikki on vielä mahdollista, sarjassa riittää pelejä. Seuraava peli ensi perjantaina on tosi tärkeä, kun kohtaamme Järvenpään vieraissa. Sinne pitää saada kaikki miehet kunnossa mukaan, Grönroos totesi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic