Lounais-Häme

Puhemies Risikko: Kiurua koskeva kirjelmä loppuun käsitelty, väsymys vaikutti heinäkuussa

Helsinki
04.09.2018, 16:54

Kotimaa

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Krista Kiurun (sd.) käytöstä koskeva kirjelmä on loppuun käsitelty puhemiesneuvostossa. Puhemies Paula Risikon mukaan osapuolten kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Niiden johtopäätös oli hänen mukaansa kuitenkin se, että valiokunnan väsymys oli kova kirjelmän jättämisen aikaan heinäkuun alussa, ja se vaikutti taustalla.
– Keskustelu oli aitoa ja siellä tuotiin esille avoimesti se, mitkä olivat hankaluudet kesällä. Johtopäätös oli heiltä itseltäänkin, että aika paljon oli väsymystä silloin, paljon oli tehty töitä. Yhteinen kanta oli, että nyt on tilanne parempi, ja luotan heihin, Risikko summasi keskusteluja tiedotustilaisuudessaan eduskunnassa tiistaina.
Kirjelmän olivat allekirjoittaneet sosiaali- ja terveysvaliokunnan keskustalaiset jäsenet sekä sinisten Vesa-Matti Saarakkala. He kritisoivat kirjelmässä Kiurun muun muassa käyttäneen puheenjohtajuutta ”oppositiopolitiikan välineenä”.
Risikon mukaan vastaavaa kirjelmää ei ole ennen eduskunnassa jätetty, joten tilanne oli puhemiesneuvostollekin uusi.
– Päätimme lisätä myös virkamiestyövoimaa sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, ei niinkään sote-puolelle, vaan muihin lainsäädäntöihin. Sote on niin pitkällä, että siihen liikkuvaan junaan on vaikea hypätä kenenkään virkamiehenkään enää.
Puhemies muistutti, että sosiaali- ja terveysvaliokunnassa on sote- ja maakuntauudistuksen lisäksi paljon muitakin hallituksen esityksiä, jotka sen pitää saada syksyn aikana eteenpäin. Tällaisia ovat muun muassa vammaispalvelulaki, itsemääräämisoikeus ja kansanedustajien sopeutumiseläkkeen muuttaminen sopeutumisrahaksi, joka aiheuttanee työtä myös perustuslakivaliokunnassa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti