Lounais-Häme

Punainen lanka löytyi sisustamisesta

Kello on kuin tarkoituksella pysähtynyt vuonna 1920 rakennetun hirsitalon seinällä. Korona-kahvipurkit, tupakkakaappi ja tyylikkäästi kulahtanut keittiön pöytä kertovat menneestä ajasta.

Kyseessä on Countryhomes Silmälän lomamökkien yksi vuokrakohteista, Villa Vuorenpää. Hirsitalo on sisustettu muistuttamaan mummolaa ja kertomaan tarinaa pienviljelijöiden elämäntavasta 1900-luvun alun Suomessa.

-Olen vanhanaikaisesta maatalosta ja minulla oli aika iäkkäät vanhemmat. Olen elänyt vähän sellaisessa vanhoillisessa maailmassa ja siksi vanha tyyli on minulle luontaista. Haluan pitää siitä kiinni ja nyt kun vanha sisustustyyli on tullut muotiin, niin se sopii minulle, Countryhomes Silmälän Elina Silmälä kertoo.

Talossa pääsee aikamatkalle vuosikymmenien päähän ilman, että joutuu luopumaan nykymukavuuksista kuten juoksevasta vedestä ja sähköstä. Kohde tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden kokea autenttista maalaistunnelmaa vilja-aitassa, ”Friitun kammarissa”, jossa pääsee halutessaan yöpymään.

-Helsingin seudullakin on paljon vanhoja ihmisiä, jotka ovat maalta kotoisin. Heillä ei saata olla enää mitään paikkaa mihin palata ja muistella vanhoja aikoja. Täältä kuitenkin saattaa löytää jotain tyypillisiä menneiden aikojen tavaroita ja tunnelmaa.

Silmälä on kerännyt kohteeseen vuosien varrella runsaasti rekvisiittaa vuosikymmenten varrelta. Kaappien kätköistä löytyy muun muassa kirpputorilta hankittu rakkauskirje vuodelta 1929 sekä vanhoja virsikirjoja. Myös talon entisten omistajien jättämät irtaimistot on jätetty ennalleen.

-Lähes kaikki sisustustavarat ovat joko paikallisten valmistamia tai sitten aitoa vanhaa tavaraa, Silmälä sanoo.

 

Countryhomes Silmälä aloitti toimintansa, tosin eri nimellä, yli 30 vuotta sitten Elina Silmälän appivanhempien toimesta. Elina Silmälä ja Juha-Pekka Silmälä ottivat vuokramökkitoiminnan harteilleen 20 vuotta sitten.

-Kun appivanhemmat jäivät tästä toiminnasta pois, niin pikkuhiljaa minua alkoi tympimään, kun en enää viihtynyt mökeissä. Sitten aloin pikkuhiljaa sisustamaan ja tekemään mökeistä omanlaisiani.

Silmälä vuokraa kolmea eri mökkiä Tammelassa ja jokaisessa on oma ainutlaatuinen teemansa.

-Nämä ovat ennemmin lomakoteja, kuin mökkejä. Nykyään on niin paljon erilaisia mökkejä eri myyntikanavissa, että oli pakko miettiä jokaiseen kohteeseen oma selkeä punainen lanka, Silmälä toteaa.

Villa Vuorenpään lisäksi muut kohteet ovat romanttiseksi pitsihuvilaksi kuvailtu Hilupilttuu sekä perinteikkäämpää mökkiä muistuttava Kuivajärven huvilakoti.

-Luonto ja maaseutu toimivat kaikkien kohteiden pohjana. Myös nimemme Countryhomes kuvaa maaseutua sekä sisustuksellisuutta.

 

Silmälän sisustustyyli elää päivästä toiseen eikä mikään ole tarkasti suunniteltua.

-En ole koskaan halunnut mennä minkään trendin tai muodin mukana vaan ihan sen mukaan, mitä tavaraa minulla on sattunut olemaan. Niistä olen saanut aina jotain uutta, Silmälä kertoo.

Nuorempana mainosalaa harkinnut Silmälä on löytänyt vuokramökkitoiminnasta ja kohteiden sisustamisesta itselleen henkireiän.

-Tykkään tästä kaikesta. Ihmisläheisyydestä, visuaalisuudesta ja siitä, että pystyn hyödyntämään rakkauttani vanhaan, Silmälä iloitsee. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti