Lounais-Häme

Punainen postituskuori tipahtaa koteihin keskiviikkona – Viisi viikkoa aikaa lähettää kortit jouluhintaan

Kortit voi lähettää edullisemmalla joulun ikimerkillä 11. joulukuuta saakka.
Kuva: Posti.

Joulutervehdysten lähetyssesonki käynnistyy keskiviikkona, kun koteihin jaetaan Postisen välissä joulukorttien lähettämiseen tarkoitettu punainen postituskuori.

Punainen postituskuori on tarkoitettu joulun ikimerkillä (1,10 e) lähetettäville joulutervehdyksille. Kuoren kortteineen voi pudottaa kirjelaatikkoon tai jättää Postin palvelupisteeseen.

Kuoressa lähetettävien joulutervehdysten viimeinen lähetyspäivä on keskiviikkona 11. joulukuuta. Joulukortteja aletaan jakaa vastaanottajille kuitenkin jo itsenäisyyspäivän jälkeen.

Mikäli postilaatikossa tai -luukussa on mainoskielto, Postinen-mainoskäärettä ja punaista postituskuorta ei jaeta talouteen. Kuoren voi noutaa itse Postista ja monilta postimerkkien jälleenmyyjiltä.

 

Ikimerkillä ehtii myöhemminkin

Myöhemmin joulutervehdykset voi lähettää matkaan kotimaan ikimerkillä (1,60 e). Nämä joulukortit ehtivät jouluksi perille, kun ne postittaa viimeistään tiistaina 17. joulukuuta.

Kun kotimaan ikimerkin viereen lisää Plus-merkin, viimeinen postituspäivä on torstaina 19. joulukuuta.

Tällöin kortit tulee jättää Postin palvelupisteiseen tai kirjelaatikkoon ilman punaista postituskuorta ja ennen kirjelaatikon tyhjennysaikaa.

Kotimaata kauemmas lähtevien joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät löytyvät Postin jouluverkkosivustolta. Esimerkiksi Eurooppaan lähetettävät Priority-luokan kirjeet tulee lähettää viimeistään perjantaina 13. joulukuuta.

 

Postimerkeissä saunovat tontut

Joulupostimerkit tulevat myyntiin keskiviikkona 6. marraskuuta. Tämän vuoden joulupostimerkeissä tontut viettävät joulua perinteisellä suomalaisella kaavalla, johon kuuluvat joulusauna ja joulukonsertit.

Käsin kirjoitettu joulutervehdys kuuluu yhä miljoonien suomalaisten jouluperinteisiin. Viime jouluna Suomessa lähetettiin yli 23 miljoonaa joulukorttia.

Jotta joulutervehdys saapuu perille, kannattaa tarkistaa, että joulutervehdyksessä on seuraavat tiedot: vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite ja talon numero, rapun ja asunnon numero, postinumero ja postitoimipaikka suuraakkosin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic