Lounais-Häme Humppila

Punkalaitumen kulttuurijohtaja siirtyy Humppilan kirjastonjohtajaksi – Kunnanvaltuusto valitsi Jari Hjelmin virkaan

Kunnanvaltuusto valitsi Humppilan kirjastonjohtajaksi Punkalaitumen kulttuurijohtajana työskentelevän forssalaisen Jari Hjelmin.
Humppilan kirjasto saa uuden kirjastonjohtajan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jari Hjelm on Humppilan kunnan uusi kirjastonjohtaja. Kunnanvaltuusto teki valinnan.

Forssasta oleva Hjelm on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän työskentelee Punkalaitumen kulttuurijohtajana, jona hän on toiminut yli viisi vuotta. Valinnan perusteluissa todetaan, että Hjelmin tehtävä Punkalaitumella vastaa monilta osin Humppilan kunnassa avoinna ollutta kirjastonjohtajan virkaa. Muilla hakijoilla ei todettu olevan vastaavaa kokemusta kunnallisista hallintotehtävistä.

Valintaa ehdottaneen kunnanhallituksen mukaan aiemman työkokemuksen ja käydyn haastattelun perusteella Jari Hjelmillä todettiin olevan hakijoista parhaat edellytykset kirjastonjohtajan tehtävän hoitoon. Ensimmäiselle varasijalle valtuusto valitsi forssalaisen filosofian maisteri Päivi Hollantin, joka työskentelee informaatikkona Hämeen ammattikorkeakoulussa. Määräaikaan mennessä virkaa haki neljä henkilöä, joista haastateltiin kolme.

Kirjastonjohtaja vastaa kunnan kirjasto-, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalveluiden hallinnosta ja organisoinnista sekä toimii elämänlaatulautakunnan esittelijänä ja sihteerinä. Työnkuvaan kuuluu lisäksi muun muassa kirjaston asiakaspalvelutyö, aineiston hankinta, tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen, seutuyhteistyö ja alueen yhdistysyhteistyö.

Valtuuston kokouksen muina asioina Aira Suikki (kok.) tiedusteli Attendon vanhuspalvelujen tuottamisesta, jonka hän totesi herättävän kysymyksiä.

– Vanhusten omaiset ja edunvalvojat ovat ottaneet yhteyttä ja kysyneet esimerkiksi siitä, kuka pääsee hoitoon, palveluseteleistä ja millä aikataululla vielä muualla tällä hetkellä olevia vanhuksia voidaan siirtää Humppilaan, Suikki sanoi.

Kunnanjohtaja Jari Keskitalo kehotti kuulijoita osallistumaan Attendon järjestämiin tiedotustilaisuuksiin ja hän otti esille, että Attendo voisi järjestää asiasta myös vielä uuden yleisen tiedotustilaisuuden. Keskitalon tietojen mukaan hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallitus päättää palveluseteleiden suuruudesta helmi-maaliskuussa.

Marko Huhtanen (vas.) tiedusteli kriteereitä, joilla kunnan vuokra-asuntoihin valitaan asukkaat.

Kunnanjohtaja Keskitalo ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja Juha Laaksonen (kesk.) totesivat, että tekninen lautakunta voi keskustella asiasta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic