Lounais-Häme

Jopa 300 metriä korkeita tuulivoimaloita Urjalan rajan tuntumaan

Vaikutusalue ulottuu Akaasta myös Tammelaan, Forssaan ja Urjalaan.
Kuva: Heini Suvisuo
Kuva: Heini Suvisuo

ABO Wind oy:n Akaan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointisuunnitelma on nyt puntaroitavana. Suunnitelmavaihtoehdoista voi esittää 2. elokuuta asti.

Akaan Karhunrahkan alueelle suunnitellaan enintään 15 voimalan hanketta. Se sijaitsee Akaan kunnassa, noin 6 km Toijalan kuntakeskuksesta lounaaseen. Alue rajautuu etelässä Hämeenlinnan kunnanrajaan.

Hankkeen todennäköinen vaikutusalue ulottuu Akaasta Valkeakoskelle, Hämeenlinnaan, Lempäälään, Tammelaan, Hattulaan, Forssaan ja Urjalaan.

Sanansa pääsee sanomaan kolmesta eri vaihtoehdosta. Vaihtoehto 0 on, että hanketta ei toteuteta, eikä tuulivoimahanketta rakenneta.

Vaihtoehto 1 on, että alueelle sijoitetaan enintään 11 voimalaa. Tuulivoimalat olisivat yksikköteholtaan maksimissaan 10 MW ja kokonaiskorkeudeltaan enintään 300 metriä.

Vaihtoehto 2 on, että alueelle sijoitetaan enintään 15 voimalaa. Tuulivoimalat olisivat yksikköteholtaan maksimissaan 10 MW ja kokonaiskorkeudeltaan enintään 300 metriä.

Lue myös :  Akaan Karhunrahkalle suunnitellaan 300 metrin tuulivoimaloita – Muualla Euroopassa ei ole vielä yhtä korkeita myllyjä

Hankealueen pinta-ala on noin 19 km2. Tuulivoimahanke käsittää tämänhetkisten suunnitelmien mukaan enintään 15 voimalaa. Voimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 300 metriä, ja kunkin voimalan yksikköteho on maksimissaan 10 MW.

Sähkönsiirron osalta tarkastellaan liittymistä maakaapelilla noin 8 km luoteessa sijaitsevaan Humppilan Viialan 110 kV -voimajohtolinjaan.

Ympäristövaikutusten arviointisuunnitelma ja kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä ja luettavissa 3.6 – 2.8. Akaan, Hämeenlinnan, Valkeakosken ja Urjalan kunnanvirastoissa ja pääkirjastoilla sekä Pirkanmaan ELY-keskuksessa. Se löytyy myös internetsivuilla osoitteessa www.ymparisto.fi/KarhunrahkaYVA.

Avoin yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 18.6. klo 18 Toijalan yhteiskoululla (Kurisjärventie 18, Akaa).

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic