Lounais-Häme Somero

Puolen miljoonan euron lahjoituksesta riittää jaettavaa Someron lapsille: liikuntapuisto, kypärät ja kulttuuria

460 000 eurosta riittää Somerolla moneen muuhunkin hyvään.
Someron varhaiskasvatus sai pari vuotta sitten suuren testamenttilahjoituksen. Nyt suunnitelma sen käytöstä on valmistunut. Kuva: Tapio Tuomela

Somero rakentaa lapsilleen liikunta- ja liikennepuiston. Varat sen rakentamiseen otetaan mittavasta, lähes puolen miljoonan euron testamenttilahjoituksesta.

Testamentin varojen käyttöä suunnitellut työryhmä varaa puiston perustamiseen 200 000 euroa. Työhön on mahdollista saada kolmannes avustusta valtiolta. Puiston ylläpitokustannuksiin varataan lisäksi noin 5 000 euroa/vuosi.

Isosta summasta riittää varoja myös moneen muuhun hyvään. Somero hankkii viisi Hygio-kaappia noin 20 000 eurolla. Kaappien avulla voidaan ehkäistä infektioiden leviämistä, koska kaapeissa voi desinfioida esimerkiksi leluja ja tarvikkeita.

Ostoslistalla on myös 50 pyöräilykypärää varhaiskasvatuksen tarpeisiin. Lasten liikuntaan ja kulttuuriin varattiin 8 000 euroa vuodessa, ja vuosittaisiin retkiin varataan 3 000 euroa vuodessa. Lelujen, materiaalien ja välineiden hankitaan tarpeiden mukaan korvamerkittiin 4 000 euroa vuodessa.

Liikunnallinen elämäntapa -hanke alkaa tänä vuonna ja siihen varattiin myös omavastuuosuus eli 4 690 euroa. Hankesuunnitelma on laadittu Someron Liikunta ry:n ja varhaiskasvatuksen yhteistyössä.

Testamenttiin sisältyi kaksi kiinteistöä sekä irtainta omaisuutta. Varat realisoitiin keväällä 2017. Varojen käytöstä päätti testamenttityöryhmä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic