Lounais-Häme Forssa

Puoli tusinaa täynnä – Erkki Kaakinen muistelee ja parantaa Forssaa

Erkki Kaakinen muistelee menneitä ja uudistaa sekä parantaa Forssaa kuudennessa kirjassaan.
Erkki Kaakinen innostui kirjoittamaan viidenneksi ja viimeiseksi määrittelemänsä jatkoksi vielä kuudennenkin kirjansa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Erkki Kaakinen innostui kirjoittamaan viidenneksi ja viimeiseksi määrittelemänsä jatkoksi vielä kuudennenkin kirjansa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Erkki Kaakinen ajatteli keväällä 2014, että kirjojen tekeminen saa nyt riittää. Forssalaiskirjoittaja oli saanut juuri valmiiksi värillisiä ilmakuvia, mustavalkokuvia, haastatteluja, forssalaisten kolumneja, artikkeleita sekä matkakertomuksia sisältäneen kirjansa Meidän Forssamme – Historiallinen muistelmateos sanoin ja kuvin.

– Koska se oli viides kirjani ja alkoi v-kirjaimella, käytin siitä lyhennettynä ilmaisua viides ja viimeinen, Kaakinen toteaa.

Vaikka ikääkin kertyi vuosi vuodelta lisää, hän huomasi ajan tehneen tehtävänsä lähinnä vain numeroina. Niinpä hyväkuntoiseksi itsensä tunteneessa miehessä vahvistui vähitellen mielikuva, että mitäs, jos kirja vielä kerran kuitenkin.

Kirja kasaan alkuvuoden aikana

Aikanaan koittivat joulunpyhät vuonna 2019.

– Kun siinä ei ollut muutakaan tärkeää tekemistä mielessä, istahdin tietokoneen ääreen ja ajattelin, että mikä kirjalleni nimeksi.

Ja tulosta rupesi syntymään samalta istumalta. Nimekseen kirja sai Erkki Kaakinen muistelee ja parantaa Forssaa – Uusi Parempi Forssa 2020. Nyt nelisen kuukautta myöhemmin tuore painotuote odottaa 323-sivuisena ottajiaan ja lukijoitaan.

– Minulla on erikoinen luonne. Kun saan joitakin, ainakin omasta mielestäni hyviltä tuntuvia ideoita mieleeni, niin ne pitäisi myös toteuttaa.

Mitä yrittäjille kuuluu?

Kaakisen edellinen kirja koostui pääosin forssalaisyrittäjien haastatteluista.

– Ajattelin, että nyt olisi hyvä kertoa lukijoilleni mitä yrittäjille kuusi vuotta myöhemmin kuuluu, Kaakinen toteaa.

Asian selvittämiseksi hän lähti joulunpyhien jälkeisen arjen koitettua ottamaan asiasta selkoa. Yrittäjävastauksia myös kertyi. Mutta kertyi paljon ja monenlaista muutakin niteen sivuille, sanojen lisäksi myös kuvin.

– Kahden viime vuoden mielipidekirjoituksistani saatat löytää mielipiteeni ja innostumiseni kirjan loppupäästä, tekijä vinkkaa.

Samalla hän tuo esille seikan, jolla on pitänyt itseään ainakin Forssan Lehden lukijoiden tietoisuudessa.

Mukana omaelämäkerrallinen osuus

Uuden teoksen sivuilla esiintyvät muun muassa yrityselämän vaikuttaja Timo Lindvall, nuorisotyön parissa pitkän päivätyön tehnyt Tapio Virtanen ja kirkkoherra Esa Löytömäki. Kirjan kansikuva on taiteilija Ybi Hannulan käsialaa.

Erkki Kaakinen muistelee ja parantaa Forssaa – Uusi Parempi Forssa 2020 -kirja palvelee lukijaa myös kirjoittajansa elämäkertana. Luettavissa on niin ikään katsaus viime vuosien paikallisiin uutistapahtumiin, usein kirjoittajan kommenteilla täydennettynä.

Oman osuutensa niteelle antaa fiktiota ja faktaa kuvituksen kera yhdistelevä kertomus insinööriksi kasvaneen maalaispojan sisältörikkaista vaiheista. Lisäksi huomionsa kommentteineen saavat muun muassa niin paikallis- kuin valtakunnantason päätöksentekijät, yhteiskuntaelämän ja maailmanmenon kansainvälisiäkään ulottuvuuksia unohtamatta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic