Lounais-Häme

Puolivälierään vastustajaksi Tervarit

Someron Voima Futsal pääsee lauantaina aloittamaan Futsal-Liigan pudotuspelit monitoimitalon kotiparketillaan. Puolivälierävaiheen vastustajaksi asettuu oululaisseura Tervarit.

Viidennellä liigakaudellaan SoVo saavutti parhaan runkosarjasijoituksensa (kolmas) ennätyspistemäärällään (48). Joukkueen tehomies Arber Istrefi oli ylivoimainen kärkinimi sekä pistepörssissä että maalitilastossa, tehtailtuaan runkosarjan uusiksi ennätyslukemiksi saldon 36+24=60.

Futsalissa pudotuspelien avauskierroksen otteluparit eivät muodostu suoraan runkosarjan sijoitusten perusteella, vaan kahdeksan kärkiseuraa kokoontuivat tiistaina Helsinkiin puolivälieräparien valintatilaisuuteen.

Runkosarjan voittanut Sievi Futsal valitsi odotetusti vastustajakseen vaasalaisen Ruutupaidat (runkosarjan 8.), mutta tamperelainen Ilves FS poimi hieman yllättäen vastaansa akaalaisen Leijona Futsalin (6.).

Seuraavana valintavuorossa olleen SoVon vaihtoehdoiksi jäivät Tervarit (7.) sekä jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo (5.). Somerolaisseuraa tilaisuudessa edustanut valmentaja Tomi Tuominen valitsi varsin odotetusti vastustajaksi Tervarit.

– Olimme etukäteen evästäneet Tomia kaikkien mahdollisten vaihtoehtojen varalta. Oletimme, että meille jäisi valittavaksi joko Leijona tai KaDy, mutta Ilveksen yllätysvedon jälkeen oli itsestään selvää, että halusimme jäljelle jääneistä joukkueista juuri Tervarit, SoVo Futsalin joukkueenjohtaja Jarkko Ihalainen selvitti jälkeenpäin.

Vaikka oululaiset jäivät runkosarjataulukossa kauaksi SoVon alapuolelle ja saalistivat vain puolet (24) somerolaisten pistemäärästä, Ihalainen tietää hyvin, ettei puolivälierävastustajaa sovi aliarvioida:

-Runkosarjakohtaamisemme olivat erittäin tasaisia, sillä voitimme molemmat ottelut yhdellä maalilla. Tervarit on rutinoitunut ja hyvin yhteen pelaava joukkue, joka venyy yleensä parhaimmilleen vasta pudotuspeleissä.

– Tässä vaiheessa keskitämme kaikki ajatukset lauantain ensimmäiseen otteluun Somerolla. Se tulee näyttämään tälle ottelusarjalle suunnan, Ihalainen arvelee.

Aiemmilta kausilta SoVolla ei ole tilillään ainuttakaan pudotuspelivoittoa, vaikka takana ovat puolivälieräsarjat kolmelta keväältä.

-Voittotilin avaaminen on tässä vaiheessa tärkein tavoitteemme. Vasta jos – ja toivottavasti kun – sen saavutamme, on aika ruveta miettimään ottelusarjan katkaisemista, Ihalainen toppuuttelee somerolaisten hurjimpia menestysodotuksia.

Läpi somerolaisen futsalin historian paikallisessa edustusjoukkueessa pelannut SoVo-kapteeni Juho Pettersson on uudessa tilanteessa innoissaan:

-Nyt meillä on parempi sauma kuin koskaan aikaisemmin edetä mitalipelikierroksille. Välieriin pääseminen on joukkueen minimitavoite ja kaiken osuessa kohdalleen mahdollisuuksia on varmasti siitä eteenpäinkin, Pettersson uskoo.

SoVon ja Tervareiden ensimmäinen yhteenotto käydään siis lauantaina Somerolla ja jo vajaata vuorokautta myöhemmin joukkueet kohtaavat uudelleen Oulussa. Voittojen jakautuessa tasan, ratkaiseva kolmas koitos pelataan Somerolla ensi keskiviikkona.

– Sunnuntaiaamuna kokoonnumme kello kuudeksi Forssaan, mistä lähdemme kohti Oulua. Rankka reissu, mutta pitää muistaa, että ennen omaa kotipeliään Tervarit on joutunut ajelemaan edestakaisen lenkin Somerolle, Ihalainen sanoo.

SoVo pääsee ratkaisupeleihin lähes parhaalla mahdollisella miehistöllään.

– Pieni takaisku tuli, kun Xhevdet Gela loukkasi (HIFK:n) jalkapallopelissä polvensa, eikä näillä näkymin ole käytettävissä ainakaan ensimmäisen viikonlopun otteluissa. Muilta osin porukka on terveenä ja kaikin puolin valmiina kauden tärkeimpiin peleihin, joukkueenjohtaja vakuuttaa. FL

Voittajat välieriin
Futsal-Liigan puolivälierät (la 2. 4., su 3. 4. ja tarvittaessa ke 6. 4.):Otteluparit Sievi Futsal – Ruutupaidat, Ilves FS – Leijona Futsal, SoVo Futsal – Tervarit ja GFT/Espoo – Kampuksen Dynamo. Kahdella voitolla välieriin, jotka käynnistyvät ensi viikon lauantaina.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti