Lounais-Häme

Puoltoa ja kieltoa aloitteille Tammelassa

Teknisellä lautakunnalla oli käsittelyssä kaksi aloitetta. Aloitteista ensimmäinen oli Simo Pärssisen jättämä valtuustoaloite. Pärssinen esitti aloitteessaan vuokra-asuntojen rakentamista Kaukjärvelle. Asunnot olisivat rivitaloasuntoja.

Lautakunta totesi, ettei Lassin ja Siiki-Mutalan alueella ole rakentamisvalmiita tontteja rivitalorakentamiseen. Kyseisillä alueilla on 22 asemakaavatonttia, mutta tontit on kaavoitettu erillispientaloja varten.

Samalla lautakunta esitti kunnanhallitukselle asemakaavamuutoksen käynnistämisen alueelle. Kaavoja on muutettava siten, että tonttikoko ja rakennusoikeus ovat riittäviä rivitalon rakentamiseksi.

Tekninen lautakunta määrittelee yhdessä KOY:n kanssa tarvittavat alueet mahdollisen rivitalon paikaksi.

Heidi Järventaustan kuntalaisaloite koirapuiston saamiseksi Tammelaan sen sijaan pysähtyi ainakin toistaiseksi. Tekninen lautakunta katsoi, ettei keskustaan toistaiseksi suunnitella koirapuistoa, koska toiminnalle ei ole asemakaavallisia valmiuksia. Asiaan voidaan palata, kun maankäytölliset valmiudet koirapuiston suunnitteluun ovat olemassa.

Lautakunta totesi harkinnanvaraa koirapuistolle olevan myös siinä tapauksessa, jos taajaman ulkopuolelta löytyy sopiva alue sekä yhteistyökumppani.

Lautakunta totesi myös, että taajamassa lähialueineen on riittävästi alueita koirien ulkoiluttamiseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic