Lounais-Häme

Puolueet sopivat Kanta-Hämeen hyvinvointialueen pakollisten toimielinten paikkajaosta – Näin paikat jakaantuvat

Kaisa Lepola on oikeutettu aluehallituksen puheenjohtajan paikalle. Hän tekee päätöksensä lähiaikoina. Kuva: Lassi Puhtimäki
SDP:n aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Kaisa Lepola. Kuva: Lassi Puhtimäki

Puolueet ovat sopineet Kanta-Hämeen hyvinvointialueen ensimmäisten eli pakollisten toimielinten luottamushenkilöpaikkojen jaosta.

Aluehallitukseen tulee 13 jäsentä. SDP ja kokoomus saavat neljä paikkaa ja keskusta kaksi. Perussuomalaisilla ja vasemmistoliitolla on yksi paikka. Vihreät ja kristillisdemokraatit jakavat yhden paikan puoliksi eli pitävät sitä vuorotellen.

Myös tarkastuslautakuntaan tulee 13 jäsentä: SDP:stä kolme, kokoomuksesta ja keskustasta kaksi sekä kaikista muista valtuustoryhmistä yksi. Puheenjohtaja on kokoomuslainen ja varapuheenjohtaja sosiaalidemokraatti.

Aluevaltuustoon puheenjohtajuuden saa kokoomus. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on sosiaalidemokraatti ja toinen varapuheenjohtaja perussuomalainen.

Puolueiden välisiä neuvotteluja johtavan SDP:n aluevaltuustoryhmän puheenjohtajan Kaisa Lepolan lähettämän tiedotteen mukaan “paikat on jaettu hyvässä hengessä ja aluevaalien tulosta kunnioittaen”.

Hyvinvointialueen lautakuntarakenteesta sovitaan myöhemmin.

Lisää aiheesta myöhemmin tänään.

Uusimmat

Fingerpori

comic