Lounais-Häme

Puolustaja Umtiti puski Ranskan MM-finaaliin

Pietari/Helsinki
10.07.2018, 23:34

Urheilu-uutiset

Ranskan 20 vuotta kestänyt kultajahti elää MM-jalkapallossa voimakkaasti. Myöhään tiistaina Ranska kukisti Pietarissa pelatussa välierässä Belgian maalein 1-0 ja eteni loppuotteluun.
Ranskan edellinen MM-kulta on vuodelta 1998. Belgia-voitollaan Ranska jatkoi viime vuosien komeaa arvokisasaldoaan, sillä se oli kaksi vuotta sitten EM-kisoissa toinen. Ranskan edellinen MM-finaalipaikka on vuodelta 2006, jolloin se hävisi Italialle.
Pietarin välierän ratkaisijaksi nousi keskuspuolustaja Samuel Umtiti, joka pukkasi ottelun ainoan maalin kulmapotkutilanteesta. Kamppailua oli tuolloin takana 51 minuuttia.
Belgia piti joukkueista selvästi enemmän palloa ja pyöritti peliä, mutta erittäin kurinalaisesti pelannut Ranska pysäytti vastustajan pelätyn hyökkäysvyöryn.
Sellainen Ranska on ollut läpi Venäjän MM-kisojen: yhtenäinen, vastustajan vahvuudet hyydyttävä ja vaarallinen suunnanmuutosjoukkue. Se pystyy löytämään aukkoja vastustajan puolustuksesta, iskee tarvittaessa terävästi vastaan ja on erikoistilanteissa vahva.
Kaiken kruunaa huippumaalivahti Hugo Lloris, joka pelasi Belgia-kamppailussa suurella itseluottamuksella. Ranskan tyyli keräsi turnauksen alussa kritiikkiä, mutta suurimmat soraäänet ovat hiipuneet menestyksen myötä.

Belgia toista kertaa pronssipeliin

Belgialle tappio on katkera, mutta sillä on edelleen mahdillisuudet kautta aikain parhaaseen MM-suoritukseensa.
Ennen tiistaita Belgian ainoa MM-välierä oli vuodelta 1986, jolloin se päätyi häviön jälkeen pronssiotteluun. Vastustaja oli isoveli Ranska, joka vei himmeimmän mitalin Belgian näpeistä jatkoajan päätteeksi.
Belgia oli tiistain ottelun alussa niskan päällä, mutta Ranska pääsi avausjakson vanhetessa peliin hyvin mukaan ja loi muutaman mainion tekopaikan. Runsaan 20 minuutin kohdalla Toby Alderweireld oli vähällä laukoa Belgian johtoon, mutta Lloris venyi huipputorjuntaan.
Myös Belgian maalivahti Thibaut Courtois venyi muutaman komeaan torjuntaan, ja ilman huipputorjujia kamppailussa olisi saatettu nähdä enemmänkin osumia.
Ranska kohtaa finaalissa Englannin tai Kroatian.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic