Lounais-Häme

Puolustusvoimien lippujuhlan paraati järjestetään kesäkuun alussa

Paraatikatselmus on Senaatintorilla puolen päivän aikaan. Paraatin ottaa vastaan presidentti Sauli Niinistö. Ohimarssi alkaa kello 13.30 Mannerheimintiellä Simonkadun–Kaivokadun tasalta ja etenee Musiikkitalon suuntaan. Lehtikuva/Kaisa Siren

Puolustusvoimien lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään kesäkuun neljäntenä päivänä Helsingissä.

Paraatin teemana on Valmiutta joka hetki – Puolustusvoimat Suomen turvana. Siihen osallistuu yli 1  600 ihmistä, yli 40 ajoneuvoa ja 14 ilma-alusta sekä viranomaisten yhteinen koiraosasto.

Katselmuksessa on joukko-osastoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä.

Ohimarssin ylilennoissa nähdään Maavoimien NH90-kuljetushelikoptereita ja Hughes MD500-kevythelikoptereita sekä Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita.

Eteläsatamassa on nähtävillä Merivoimien aluksia ja muiden viranomaisten alus- ja venekalustoa.

Paraatikatselmus on Senaatintorilla puolen päivän aikaan. Paraatin ottaa vastaan presidentti Sauli Niinistö. Ohimarssi alkaa kello 13.30 Mannerheimintiellä Simonkadun–Kaivokadun tasalta ja etenee Musiikkitalon suuntaan. Ohimarssin vastaanottopaikka on Musiikkitalon edustalla.

Paraatilla on vaikutuksia Helsingin liikennejärjestelyihin. Osa kaduista ja alueista varataan kokonaisuudessaan paraatikäyttöön.

Uusimmat

Fingerpori

comic