Lounais-Häme

Purkulupa antaa Lounaismaan Osuuspankille mahdollisuuden pohtia keskustaan toteutettavia kerrostaloja

Forssan ympäristölupalautakunta myönsi tiistaisessa kokouksessaan luvan entisen osuuskaupan tavaratalon purkamiseen Forssan keskustassa Hämeentien ja Vapaudenkadun kulmauksessa. Purkulupaa oli hakenut Lounaismaan Osuuspankin omistama Kiinteistö oy Forssan OP-Kulma.

Forssassa pitkään valmisteltu keskustan asemakaavan uudistaminen antaa mahdollisuuden purkaa tyhjillään oleva entinen osuuskaupan tavaratalo. Uudistetussa asemakaavassa tontin rakennusoikeudeksi on määritelty yhteensä 2 800 kerrosneliömetriä kahdessa erillisessä rakennuksessa.

 

Huhtikuun alussa Lounaismaan Osuuspankin toimitusjohtajaksi varatoimitusjohtajan tehtävästä siirtyvä Jouni Hautala sanoo, että uudisrakentamista tontilla tullaan pohtimaan, kun purkulupa saadaan ensin lainvoimaiseksi. Pankilla on kaksi vaihtoehtoa. Se voi myydä kiinteistön nykyisellään, jolloin rakentaja saa purkaa rakennuksen omin kustannuksin. Toisessa vaihtoehdossa pankki huolehtii talon purkamisesta ja myy vain kaavan mukaisen kerrostalotontin.

 

Ympäristölupalautakunta myönsi kaksi muutakin purkulupaa.

Forssan kaupungin omistama Forssa-asunnot sai purkuluvan Saksankuja 9:ssä ja Saksankuja 13:ssa sijaitsevalle kiinteistölle. Elementtirakenteisten kerrostalojen purkua perustellaan niiden huonokuntoisuudella. Saksankuja 13:n kanssa samalla tontilla sijaitsee myös vanhusten palvelukeskus Rimpikoto, jota ei ole tarkoitus purkaa. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/41940-keskustan-kaava-meni-lavitse-yksimielisesti-kaavoitus-valmistelussa-vuodesta-2010

Uusimmat

Fingerpori

comic