Lounais-Häme

Purkutyöt aloitettava sakon uhalla

Forssan ympäristölupalautakunta päätyi asettamaan harvinaisen uhkasakon vauhdittaakseen kahden huonokuntoisen talousrakennuksen purkamista.

Kolme rakennusta on määrätty alun perin purettavaksi jo vuonna 2013 pidetyn kevätkatselmuksen jälkeen. Kaupunki myönsi samana vuonna rakennusten omistajalle lisäaikaa kuntoselvitysten tekoon kahden rakennuksen osalta, mutta yksi piharakennus määrättiin purettavaksi vuoden 2015 loppuun mennessä.

Viime vuonna tontilta purettiin vuosikymmeniä asumattomana ollut asuinrakennus, mutta kaksi heikkokuntoista talousrakennusta jäivät vielä pystyyn.

Naapurustolle on ollut vuosien myötä heikkokuntoisista rakennuksista sekä esteettistä että homehajuhaittaa. Lähinaapurit ovat vaatineet välittömiä toimenpiteitä purkutöiden toteuttamiseksi.

Kaupunki velvoittaa nyt kaksi jäljellä olevaa talousrakennusta purettavaksi syyskuun loppuun mennessä, ja määräystä on terästetty 8000 euron uhkasakolla.

-Edellisen kerran uhkasakko on asetettu 2000-luvun alussa, Forssan rakennustarkastaja Pertti Kokkinen kertoo.

-Kunta ei mielellään käytä uhkasakon kaltaisia tehostuskeinoja, ja aika pitkälle asian saavat mennä, ennen kuin näihin tartutaan. Nyt on aika saada tämä ongelma pois päiväjärjestyksestä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti