Lounais-Häme

Pusikot mataliksi talkoovoimin – ja kohta Pyhäjärvelle näkee

Näkymä Forssantieltä Pyhäjärvelle hieman ennen Myllykylän risteystä on melko karu. Villinä rehottavat pusikot peittävät järvimaiseman, ja tämä asia on hiertänyt myös Lions Clubin miehiä jo pidemmän aikaa.

Suomen 100-vuotisjuhlan hengessä miehet päättivät ryhtyä tuumasta toimeen ja raivata 1,6 hehtaarin alueen sellaiseksi, että Pyhäjärven laaja ja komea maisema pääsee oikeuksiinsa.

Kyse on yksityishenkilön maista. Maanomistaja oli leijonien mukaan heti hengessä mukana ja mielissään harvennustöistä. Tammelan kunnalta piti saada maisematyölupa, eikä senkään kanssa ilmennyt ongelmia, joten lauantaiaamun pienessä tihkusateessa noin kymmenpäinen joukko pääsi hommiin.

-Siivoamme ensin pohjan ja kasaamme pienimmät oksat ja risut muun muassa moottorisahojen avulla. Puustoa harvennetaan, parhaat jätetään. Sen jälkeen töitä jatketaan isommalla koneella paikallisen yrittäjän suotuisalla avustuksella, kertoo yhdistyksen 1. varapresidentti Keijo Vartiainen, joka on siviilityönsä puolesta metsäalan ammattilaisia.

-Varmaan sellaiset viitisen reissua tässä on tarkoitus tehdä, jos saamme porukkaa näinkin hyvin paikalle, Vartiainen jatkaa.

 

Lions Clubin miehet toivovat, että heidän tempauksensa innoittaisi muitakin yhdistyksiä vastaaviin hommiin, joita Tammelassa riittää.

Lions Clubin perinteisiin syysaktiviteetteihin kuuluu aurausviittojen asentaminen teiden varsille. Tällä kertaa 3 000 aurausviittaa löysi paikkansa Portaan suunnalta.

-Itsenäisyyspäivänä käymme Suomen satavuotisjuhlan hengessä laskemassa kynttilät sankarihaudalle. Perinteisesti olemme vieneet jouluaattona kynttilät seurakunnan hoidossa oleville haudoille, yhdistyksen presidentti Simo Pärssinen kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic