Lounais-Häme

Putin kiersi Fox Newsin kysymyksen, lupasiko Trump tunnustaa Krimin osaksi venäjää

Helsinki
17.07.2018, 02:29

Ulkomaat

Venäjän presidentti Vladimir Putin kiersi televisiohaastattelussa yhdysvaltalaisen Fox Newsin toimittajan kysymyksen, oliko Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kenties sanonut presidenttien kahdenkeskisessä tapaamisessa, että voisi joskus tulevaisuudessa tunnustaa Krimin osaksi Venäjää.
Putin korosti, ettei hyväksy ilmausta ”Krimin liittäminen osaksi Venäjää”, sillä hänen näkökulmastaan alue liittyi Venäjään demokraattisella kansanäänestyksellä. Hän ei kertonut, mitä hän ja Trump asiasta mahdollisesti puhuivat.
Medialle aiemmin puhuneiden lähteiden mukaan Trump sanoi kesäkuussa teollisuusmaiden G7-kokouksessa, että Krimin pitäisi olla osa Venäjää, koska kaikki siellä puhuvat venäjää.

Putin: Trump ei luvannut luopua Naton sotilasharjoituksista

Putin myös sanoi haastattelussa, että hän ja Trump eivät keskustelleet kahdenkeskisessä tapaamisessaan Yhdysvaltojen osallistumisesta Naton sotilasharjoituksiin.
Sotilasharjoitukset ärsyttävät Venäjää, ja Foxin toimittaja kysyi Putinilta, oliko Trump kenties luvannut Yhdysvaltojen lopettavan osallistumisensa harjoituksiin.
Trump tapasi kesäkuussa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ja ilmoitti tapaamisen jälkeen yllättäen, että Yhdysvallat lopettaa Pohjois-Koreaa ärsyttäneet sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic