Putket menivät poikki - HIFK yllätti liigajohtaja Kärpät

Helsinki
23.11.2018, 21:30

Urheilu-uutiset

Kärppien ja HIFK:n putket jääkiekkoliigassa katkesivat. Liigaa johtava Kärpät hävisi kotijäällään HIFK:lle 5-6.
Kärpät oli voittanut seitsemän edellistä otteluaan, ja HIFK:lla puolestaan oli päällä seitsemän pelin tappioputki.
Kotijoukkue karkasi avauserässä 3-0-johtoon, mutta HIFK ei taipunut. Se nousi toisen erän lopussa rinnalle 4-4:ään ja kolmannessa erässä maalin tappiolta 5-5:een.
Voittomaalin HIFK:lle iski kolmannessa erässä pari minuuttia ennen loppua kokenut hyökkääjä Tommi Santala.
HIFK oli hävinnyt 11:stä viime ottelustaan kymmenen.
Kärpät johtaa Liigaa pelaamiensa 23 ottelun jälkeen kahdeksalla pisteellä toisena olevaan TPS:ään. Tämä kukisti kotihallissaan Ilveksen 5-3.
TPS oli hävinnyt neljä edellistä otteluaan peräkkäin. Ilveksen tappioputkella on nyt mittaa neljä peliä.
HPK jatkaa Liigassa kolmantena. Se murskasi kotikaukalossaan SaiPan 6-0. Maalivahti Emil Larmi nollasi SaiPan 22 torjunnalla, ja sekä Teemu Turunen että Otto Paajanen tekivät HPK:sta kumpikin 1+2 pistettä.
Muuten pirteästi syyskaudella kiekkoillut SaiPa ujostelee vieraissa. Se on voittanut 12 matkapelistään varsinaisella peliajalla vain yhden.

Nättinen pelasti JYPin tappiolta

HPK:sta kolmen pisteen päässä neljäntenä on Liigassa Tappara, joka hävisi kotiyleisönsä edessä JYPille voittomaalikisan jälkeen 2-3.
JYP oli kahden erän jälkeen 0-2-tappiolla, mutta venytti Julius Nättisen pari sekuntia ennen kolmannen erän loppua iskemällä 2-2-tasoituksella ottelun jatkoajalle. Edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan kolmesti osunut Nättinen teki voittomaalikisassa 3-2-ratkaisuosuman Tapparan verkkoon.
Voitto oli vaisun syksyn pelanneelle JYPille kolmas peräkkäin.
Viimeisenä oleva Ässät pyristelee vielä, kun se Satakunnan välienselvittelyssä löi vieraissa Lukon 3-2. Ässien hyökkääjä Sakari Salminen ehti pelata 12 ottelua ilman maalia, mutta tehoili perjantaina 2+1 pistettä.
Tappiokierteessä tuskaillut KalPa otti toisen voittonsa peräkkäin, kun se kukisti kotonaan Sportin 6-3. Kai Kantola teki KalPalle kaksi maalia.
KooKoo otti viidennen voittonsa kuuteen otteluun, kun se peittosi vieraissa Pelicansin 2-1.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic