Lounais-Häme Forssa

Kuhalankadun putkirikko on korjattu torstai-iltana kello kuuteen mennessä - Sakkaa saattaa esiintyä vielä lähialueen vedessä

Vedentulon sulkeminen saatiin rajattua pienelle alueelle, sillä se koskee vain kaupungintaloa ja yhtä yksityistä kiinteistöä.
Kuhalankadulla tapahtui torstaiaamulla katutöiden yhteydessä putkirikko, joka aiheutti vesivuodon. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuhalankadulla tapahtui torstaiaamulla katutöiden yhteydessä putkirikko, joka aiheutti vesivuodon. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan vesihuoltoliikelaitos joutui sulkemaan vedentulon Kuhalankadun lähialueelta torstaiaamupäivänä. Syynä oli Räynynojan sillan kohdalla tehtävien kaupungin teknisen toimen katutöiden yhteydessä sattunut putkirikko, joka aiheutti vesivuodon. Näillä näkymin putkirikko saadaan korjattua tänään torstaina iltakuuteen mennessä.

Vesihuoltoliikelaitoksen vesihuoltojohtaja Kimmo Paakkosen mukaan vedentulon sulkeminen saatiin rajattua pienelle alueelle, sillä se koskee vain kaupungintaloa ja yhtä yksityistä kiinteistöä. Kaupungintalo on lisäksi loma-ajan takia suurelta osin tyhjillään.

– Putkirikon aiheuttamassa vesivuodossa valui vettä hukkaan noin tuhat kuutiota, mikä on viidesosa normaalin päivän kulutuksesta.

Paakkonen kertoo, että putkirikko saattaa aiheuttaa sakkaongelman, josta vesihuoltoliikelaitos lähetti asiakkailleen tekstiviestitiedotteen. Kaikkiaan tekstiviestejä lähti maailmalle 8 500.

– Vedessä saattaa esiintyä käyttöönotettaessa sakkaa, jolloin vesi on ruskeaa. Sakkaa voi esiintyä laajallakin alueella. Sakka on mangaania ja rautaa, eikä se ole terveydelle vaarallista. Veden kirkastumista voi kokeilla juoksuttamalla, mutta mikäli vesi ei kirkastu, sitä ei kannata toistaiseksi käyttää ruuanlaittoon ja pyykinpesuun, Paakkonen sanoo.

Mikäli vesi ei kirkastu, asiakkaiden on Paakkosen mukaan hyvä soittaa vikailmoitusnumeroon 03 41415590, minkä jälkeen voidaan tehdä verkostohuuhtelu. FL

Muokattu torstaina 4.7.2019 klo 16.35

Juttuun lisätty päivitetty tieto putkirikon korjaustöiden etenemisestä. 

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic