Lounais-Häme

Puukartellijupakka jatkuu myös Someron osalta

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt Someron kaupungin ja 31 muun kunnan vaatimukset korvauksista metsäpuukartelliasiassa. Käräjäoikeus on velvoittanut kunnat korvaamaan metsäyhtiöiden oikeudenkäyntikulut.

Kuntien maksettavaksi tuomittujen oikeudenkäyntikulujen määrä on yli 6,2 miljoonaa euroa, josta Someron osuus on 201 823 euroa.

 

Kunnat ovat vaatineet Stora Enso oyj:ltä, Metsäliitto Osuuskunnalta ja UPM-Kymmene oyj:ltä korvauksia metsäpuukartellin aiheuttamista vahingoista.

Kuntien mielestä yhtiöt olivat maksaneet niille alihintaa raakapuusta.

Kanne on laitettu vireille vuoden 2011 joulukuussa.

 

Kuntien asiamies on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon kaikkien kuntien puolesta. Valitus tuomiosta on jätettävä 28. helmikuuta mennessä.

Mikäli käräjäoikeuden päätös oikeudenkäyntikulujen maksamisesta säilyy läpi mahdollisten valitusten käsittelyn, alkavat viivästyskorot juosta joulukuun ensimmäinen päivä.

Viivästyskorkojen määrä on 14 200 euroa vuodessa.

 

Someron kaupunki tekee päätöksen mahdollisesta valittamisesta helmikuun loppuun mennessä sen jälkeen, kun kunnat järjestävät yhteisen kuntatapaamisen helmikuussa.

Kaupunki maksaa käräjäoikeuden tuomion mukaisen korvauksen oikeudenkäyntikuluista jo nyt, jottei kaupunki joudu maksamaan viivästyskorkoja. Someron kaupunginhallitus esittääkin valtuustolle lisämäärärahan myöntämistä oikeudenkäyntikulujen maksamista varten.

Jos käräjäoikeuden tuomio oikeudenkäyntikulujen osalta muuttuu, vastaajat ovat velvollisia palauttamaan saamansa suoritukset. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic