Lounais-Häme

Puupponen hakee jäähallilta vauhtia Suvi-iltaan

Lassi Puupposen Suvi-ilta-projekti etenee aikataulussa. Etenee, vaikka Puupponenkin on saanut osansa talven tautiaallosta.

Keuhkokuume antibioottikuureineen vei pari viikkoa ja sen päälle piti ottaa vielä viikko rauhallisesti. Sitten on taas menty, tähtäin 16. kesäkuuta Forssan Suvi-illan kympissä.

-Jatkoin harjoittelua, kun selvisin taudista. Uskon että olen jo paremmassa kunnossa kuin olin sairastumista ennen, Puupponen toteaa.

Kevät tulee tahtiaan – tänä vuonna ilmeisen verkkaisesti – eikä Puupponen ole päässyt harjoittelemaan Stricker-käsipolkupyörällään vielä ulkona. Onneksi on Forssan jäähalli ja sen asfaltoitu ylätasanne, jossa Puupposen on hyvä harjoitella.

Puupponen pyörittelee hallin tasanteella pari kertaa viikossa vajaan parin tunnin harjoitukset. Henkilökohtainen avustaja Matti Vikman on tukena ja varmistaa, ettei Puupponen äidy liian hurjaan menoon.

– Vedän sellaisen 1.40–1.55:n treenit. Syke on 85–90 välillä, maksimit noin 110. Täällä on sen verran jyrkät mutkat, että vauhtia ei uskalla ottaa kovin paljon.

Vajaassa parissa tunnissa Puupponen ehtii kiertää jäähallin yli 40 kertaa eli kilometrejä kertyy päälle kymmenen.

-On tämä hienoa, että saan harjoitella täällä jäähallissa, vaikka maisemat nyt ei juuri vaihdukaan. Missä minä sitten treenaisin, kun ulkonakaan ei vielä pysty? Tämä menisi pelkäksi kuntosaliharjoitteluksi, Puupponen sanoo.

 

Puupponen on tyytyväinen, että otti Suvi-illan projektikseen. Kunto on kohentunut, paino pysyy kurissa ja sitkeät olkapäävaivatkin ovat treenin avulla vähentyneet.

-Ihan hyvä, että päätin lähteä Suvi-illan kympille. Kotonakin on kiva olla, tämä saa lähtemään liikkeelle.

Tammelalainen Puupponen aikoo harjoitella hallilla vielä pari viikkoa. Sen jälkeen hän siirtyy ulos ja pääsee testaamaan kuntoaan pyörätiellä. Forssan ja Tammelan välissä on hyvä harjoitella.

-Uskon, että lähden ensin Forssan suuntaan. Tammelaan mennessä on muutama paha mäki, Puupponen suunnittelee.

 

Pääsiäinen on hyvän ruuan ja juoman aikaa. Oluenpanijana tunnetulla Puupposella on kevään korvalle taas pari hyvää vinkkiä hihassaan.

-Vakka-Suomen panimolla on hyvä Prykmestar pääsiäisporter. Se sopii pääruuan kanssa, mutta parhaiten ehkä jälkiruuan kanssa.

Kelien hissukseen lämmetessä on sopiva hetki maistaa myös vehnäolutta.

-Keisarin Elowehnä on hyvä olut tähän aikaan, Puupponen vihjaa. FL

 

Kohti Suvi-iltaa 2/3

Seuraamme juttusarjassa Lassi Puupposen valmistautumista Forssan Suvi-iltaan.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic