Lounais-Häme

Puupponen valmis Suvi-iltaan - olo kuin laitumelle pääsyä odottavalla varsalla

Lassi Puupponen odottaa jo kuumeisesti lauantaita ja Forssan Suvi-illan kymppiä. Tunnollisesti harjoitellut Puupponen on hyvässä kunnossa – paremmassa kuin kertaakaan Suvi-iltaprojektinsa aikana.

-Tunnelmat ovat odottavaiset, olen innoissani, Puupponen sanoo.

-Joo, hän on kuin varsa, joka odottaa kevätlaitumille pääsyä, Puupposen avustaja Matti Vikman lisää.

-Tunnen ruohon tuoksun nenässäni ja odotan, että joku tulee aukaisemaan portin, Puupponen veistelee jatkoa.

Puupponen on hionut viime päivinä ajoasentoaan stricker-pyörällään mahdollisimman jouhevaksi. Fysioterapiassa hän käy vielä perjantaina hoidattamassa viimeisetkin kolotukset ennen H-hetkeä.

Projektin alkupuolella tavoitteena oli vain selvitä matkasta läpi. Nyt kunto on niin hyvä ja mies täynnä virtaa, että hän uskaltaa jo puhua ajasta.

-Ei siinä kympissä saa 1.50:tä enempää mennä. Ennusteet ovat luvanneet niin hyvää keliä lauantaille, että kyllä sen pitää siihen mennä.

 

Puupponen ynnäillee treenanneensa pyörällään Suvi-iltaa varten jo 413 kilometriä. Se on paljon enemmän, mitä useimmat terveet ovat harjoitelleet lauantain kymppiä varten.

Kevään ja alkukesän pääpaino on ollut ulkotreenissä, Puupponen on painanut Forssan ja Tammelan väliä ahkerasti edestakaisin. Osa harjoittelusta on tehty aivan kotikulmilla lähellä Ruisluotoa.

Lauantaille on taktiikka mietittynä. Matkaa taitetaan fiksusti, voimia säästellen.

-Matkalla on neljä mäkeä, joissa Matin pitää auttaa. Aion myös pitää matkalla muutaman tauon, yksi hyvä paikka on Tammelan suoran päässä juomapisteellä, Puupponen sanoo.

 

Kolmisen vuotta sitten tapaturmaisesti vammautunut Puupponen ei aio jättää harjoittelua Suvi-iltaan. Treeni on tehnyt niin hyvää, että se jatkuu lauantain jälkeen.

-Kyllä me Matin kanssa jatketaan. Sitä ei vielä ole päätetty, otetaanko joku tavoite vai tehdäänkö tätä ihan omaksi iloksi, sanoo Puupponen, joka myöntää puolimaratoninkin kyllä hiipivän hissuksiin ajatuksiin.

 

Niin kovaa Mustialan opettajana ja olutmestarina tutuksi tullut Puupponen ei ole harjoitellut, etteikö olisi ehtinyt harrastaa kulinaristisia nautintoja. Häneltä löytyy näpsä vinkki kesänälän ja -janon helpottamiseksi.

-Tähän grillikauden alkuun nauttisin ihan grillimakkaraa. Artesaanimakkarat ovat tietysti vielä parempia, mutta tavallinenkin käy. Sille seuraksi sopii mainiosti pils-tyyppinen olut. Tykkään, että oluessa maistuu mallas ja humala, joten en nyt nauttisi IPA tai APA -oluita. Pyynikin Pils on hyvä vaihtoehto. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/48987-puupponen-hakee-jaahallilta-vauhtia-suvi-iltaan

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/45452-tapaturmaisesti-halvaantunut-puupponen-ei-anna-periksi-treenaa-suvi-iltaa-varten

Uusimmat

Fingerpori

comic