Lounais-Häme

Puutarhailloista vinkkejä

 

Puutarhaharrastajille on tarjolla tarpeellista puutarhatietoutta kurssimuotoisesti Tammelassa

Puutarhakurssi-illat ovat toiminnallinen ja monipuolinen 12 illan kokonaisuus, jonka aikana opitaan monenlaisia tarpeellisia kotipuutarhan hoitotöitä paitsi yhteisöllisesti pienryhmässä ja ammattimaisessa ohjauksessa, myös toisten kokemuksista ja tarinoista oikeassa puutarhaympäristössä.

Kahden tunnin mittaisten puutarhailtojen sisältö vaihtelee ajankohtaisten puutarhan hoitotöiden mukaisesti.

Kurssiteemoina ovat huhtikuun alusta alkaen omenapuiden ja pensaiden leikkaaminen, erilaiset kasvuolosuhteet, perennat, pensaat ja ruusut, havukasvit, hyötykasvit, puut, nurmikon hoito, heinät ja niityt, permakulttuuri ja kateviljely, talvisuojaus sekä sadonkorjuu.

Teemoja käsitellään kotitarhureiden tarpeisiin ja toiveisiin sopivina kokonaisuuksina.

Puutarhakurssi-iltojen sarja huipentuu syyskuun ensimmäisellä viikolla Kekrijuhlaan. Kekrijuhlasta tavoitellaan koko puutarhakansan kulttuurista tapahtumaa rentouttavassa puutarhaympäristössä, hyvän musiikin ja muun ohjelman sekä rakkaudella kasvatetun ruoan kera.

Kurssikokonaisuus toteutetaan Vekkilän museotilalla Tammelassa kahden yrittäjän, Kristiina Liinaharjan ja Tarja Jaakkolan, yhteistyönä.

He ovat yhdistäneet voimansa, osaamisensa ja innostuksensa kokonaisuudeksi, jollaista seudulla ei ennen ole toteutettu.

Tavoitteena on saada aikaan yhteisöllistä toimintaa ja osaamista kaikkien osallistujien iloksi ja hyödyksi.

-Nyt mahdollisuus saada koko kesän mittainen, omassa puutarhanhoidon arjessa ajankohtaisesti auttava neuvontakokonaisuus, Tarja Jaakkola kannustaa.

Kurssi on maksullinen. Halutessaan voi osallistua vain itseään eniten kiinnostaviin iltoihin.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic