Lounais-Häme

Puuterisävyä, raitaa, kukkaa ja vaihtoehtovärejä

 

Lämmennyt kevät on vihdoin voidellut muotiliikkeiden saranat Forssassa. Tummat toppatakit painuvat komeroiden perukoille ja katukuvaa täplittävät uuden trendin värit. Nyt on pastelli- ja puuterivärien aika.

-Tänä keväänä uuteen arkimuotiin lämmettiin hitaasti, koska säät olivat pitkään sateisia ja kylmiä. Juhlavaatteita lakkiaisiin, rippijuhliin ja muihin kevään menoihin on jo hankittu, mutta arki odotti lämpöä, kertoo Margen yrittäjä Sanna Virta-Hautala.

Naisten muoti on tänä keväänä puuterista: hempeitä roosia, koralleja, persikkaa, sinistä. Niitä yhdistetään neutraaleihin kitin ja luonnonvalkoisten sävyihin. Kun materiaalit ovat keveitä ja kuosit kukallisia, lopputulos on naisellinen.

-Kesävaatteissakin on nyt lempeitä, utuisia sävyjä, tietää Harald & Fannyn Kirsi Lund.

Mari shopin Kaija Mäkilä toteaa, että kevään ja kesän mallistojen aika on nyt: juhannuksen jälkeen liikkeisiin alkaa tulla syyssesongin vaatetta. Omassa liikkeessä vaihtoehtoja on hänen mukaansa lähinnä joko-tai.

-Mustaa ja valkoista tai sitten voimakkaampia, auringossa hehkuvia värejä. Suurin uudistus on tehty Marimekon laukkumallistossa, josta löytyy vaihtoehtoja, kun rakennetaan kokonaisuuksia.

Olivian Jonna Mäkilä iloitsee siitä, että muoti ei ole enää yksitotista.

-Jokaiselle löytyy varmasti juuri sellaista väriä ylle, josta pitää ja joka sopii myös kasvojen väreihin. Mallistoista löytyy vaihtoehtoja myös, jos juuri se trendiväri ei innosta, hän lisää.

Myös valinnan vaihtoehtoja on. Perinteisen klassikon eli kotelomekon ja jakun sijaan voi juhlaan voi pukeutua trendikkäämmin.vaikkapa maksimekkoon ja ohueeseen ponchoon.

-Myös asenne juhlapukeutumisessa on muuttunut. Asut voivat olla rentoja mutta silti myös juhlavia. Samaa asua voi asustaa eri tavalla eri tilanteisiin. Jos mekon päälle valitsee ohuen sifonkiboleron tai biker-takin, tyyli on erilainen.

Muotikauppiaat muistuttavat, että ostoksille lähtevän kannattaa miettiä mikä oma rooli juhlassa on. Esimerkiksi morsiamen äiti pukeutuu eri tavalla kuin häävieras ja ylioppilastytön äiti tuskin tarttuu tylliunelmaan.

-Tärkeää on myös se, että olonsa tuntee juhlissa luontevaksi. Asun ei ole pakko olla mekko tai leninki, vaan housuasu tai tunikakin sopii juhlaan, Mäkilä lisää

Jutun kuvat on otettu Forssan Puistolinnan muoti-illasta, jonka järjestivät Harald & Fanny, Olivia, Marge, Marishop, Jalkahoitola ja Hiusstudio Anniina, Parturi-kampaamo ME ja Kahvila Ilo.

-Muoti-ilta oli yleisömenetys. Järjestimme ensimmäisen viime syksynä ja molempiin on väkeä riittänyt. Todennäköisesti samankaltaisia näytöksiä on luvassa jatkossakin, Virta-Hautala arvioi.

Puistolinnan muoti-illan tunnelma on omanlaisensa.

-Halusimme tehdä näytöksestä kodikkaan ja välittömän – ilman tiukkaa käsikirjoitusta. Tunnelma on tiivis ja mallit kuljeskelevat yleisön lomassa, juttelevatkin. Kahvila Ilossa oli toki ahdasta, mutta juuri sinne se näytöksemme kuului, yrittäjät kertovat. FL

 

Muotikauppiaiden trendivinkit
Keväällä on naisille tarjolla hempeitä pastellisävyjä, jotka syvenevät kesää kohti karamellimaisemmiksi.Sesonkiin kuuluu itseoikeutetusti raikas merihenkinen sini-puna-valkoinen pukeutuminen, mutta neutraalien ystävä löytää esimerkiksi kittiä, nutriaa ja luonnonvalkoista.Kuoseissa on kaksi suosikkia: kukat ja raidat. Menneiden kesien isojen kukkien rinnalle puhkeavat sievemmät pienet terälehdet. Kukat kirjovat niin paidan kuin mekonkin.Raita on pukeutumisen klassikkoja ja kuuluu suveen ja merihenkisyyteen. Tänä kesänä raidat ovat myös pystysuunnassa ja myös leveitä. Tiukan jämptien raitojen rinnalla on pehmeämpiä, käsivedetyn oloisia vaihtoehtoja.Selkeän graafinen mustavalkoisuus on yksi vaihtoehto herttaisten pikkukukkien ja voimakkaampien värien rinnalla.Pitsi pitää edelleen pintansa.Tänä kesänä etenkin nuorten naisten arkipukeutumisessa paljastetaan olkapäät joko kokonaan tai osin.Rohkeimmat pukeutuvat alusvaatemaiseen mekkoon ja yhdistävät siihen vaikkapa nahkarotsin tai pilottitakin.Juhlamuodin perinteisen klassikon eli kotelomekon ja jakun sijaan juhlaan voi pukeutua trendikkäämmin vaikka maksimekkoon ja ohueeseen ponchoon.Miesten kesäiseen arkipukeutumiseen kuuluvat ruutu- ja raitapaidat farkkujen tai chinos-housujen kaveriksiJuhlaan miehet valitsevat kapealinjaisen puvun. Myös solmio on kapea ja paitakin istuva. Kesäjuhlien puvun väri on usein tummansininen, paidoissa hehkuvat pastellivärit. 

Uusimmat

Fingerpori

comic