Lounais-Häme

Raskaan liikenteen valvontaiskussa Hämeessä paljastui puutteita - joka kuudennella kuljettajalla ajopiirturi- ja lepoaikarikkomuksia

Hämeen poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä viime viikolla. Poliisi kiinnitti valvonnassa erityisesti huomiota ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon, joissa toistuvasti havaitaan eniten rikkeitä.

Raskaan liikenteen valvonnassa tarkastettiin 162 ajoneuvoa, joista 29 oli ulkomaalaisia. Eniten huomautettavaa oli tienliikenteen sosiaalilainsäädännön noudattamisessa. Ajopiirturi ja ajo- ja lepoaikarikkomuksia tavattiin noin joka kuudennelta eli 28 kuljettajan kohdalla.

Epäkuntoisia ajoneuvoja ilmeni 19. Kolmen epäkuntoisen ajoneuvon matka keskeytettiin.

Kuorma oli puutteellisesti varmistettu 8 kuljetuksessa. Neljässä ADR-kuljetuksessa oli huomautettavaa ja ylikuormamaksu määrättiin yhdestä kuljetuksesta.

Kolmelta kuljettajalta puuttui vaadittava ajo-oikeus ja yhden kuljetuksen asiakirjoissa oli puutteita.

Valvonnassa seuraamuksia tuli 41 kotimaiselle kuljetukselle sekä 5 ulkomaalaiselle.

Lisäksi valvonnassa jäi kiinni kolme poliisin tavoittelemaa kuljettajaa.

Liikennepoliisisektorin ylikomisario Jouni Takala Hämeen poliisilaitokselta toteaa, että valvonta painottui tällä kertaa Päijät-Hämeen puolelle, kun edellinen teema toteutettiin Kanta-Hämeessä.

Uusimmat

Fingerpori

comic