Lounais-Häme

Pyöräilytalvi-kampanja kannustaa ympärivuotiseen pyöräilyyn

Tällä viikolla vietetään Pyöräliiton Pyöräilytalvi-viikkoa.

Pyöräilytalvi-tapahtumaviikolla 20.–26.11. kampanjoidaan pyöräilyn puolesta eri puolilla Suomea. Lounais-Hämeessa Pyöräilytalvi-tapahtumia ei ole, mutta viikon aikana tapahtuu muun muassa Hämeenlinnassa.

Pyöräilytalvi-kampanja haluaa näyttää hyvässä hengessä, että ympärivuotinen pyöräily on aivan tavallista puuhaa. 

Keväällä 2017 tehdyn Pyöräilykansa suomalaiset -kyselytutkimuksen mukaan yli joka kymmenes 15-79-vuotiaista suomalaisista pyöräilee talvellakin vähintään kerran viikossa.

Pyöräliitto haluaa kampanjan yhteydessä myös muistuttaa talvikunnossapidon merkityksestä. Pyöräily on erinomainen tapa liikkua talvellakin, kunhan reitit ovat kunnossa. Polanteisella jäällä tai voimakkaasti ohjaavassa loskassa on hyvin vaikeaa ajaa. Moni kaupunki onkin havahtunut tähän.
 
– Viime vuosien aikana yhä useampi kaupunki on Pyöräliiton patistamana havahtunut kehittämään pyöräväylien talvikunnossapitoa. Esimerkiksi Helsingissä, Oulussa ja Tampereella satsataan tähän. Viimeksi olemme toivottaneet joukkoon mukaan Turun, jossa testataan harjasuolausta 12 kilometrin testireitillä, kertoo Tulenheimo.

 

Forssan seudulla kampanjaan voi osallistua itse pyöräilyn lisäksi valokuvakilpailun kautta. Kisaan pääsee mukaan jakamalla talvisen pyöräilyaiheisen kuvan tunnisteella #pyöräilytalvi Instagramissa tai Twitterissä. Bassoradion Aamushow palkitsee maanantaista torstaihin päivän parhaan kuvan palvelupaketilla, johon sisältyvät pyörän talvirenkaat vaihtoineen. Kisan pääpalkintona on Pelagon-polkupyörä.

Kampanjaviikon tapahtumissa aikana jaetaan led-valoja valottomille pyöräilijöille ympäri maata.

– Jaamme yhteensä 4500 pyöränvaloa. Jakamalla valoja haluamme kantaa kortemme kekoon ja parantaa konkreettisesti
liikenneturvallisuutta. Samalla palkitsemme ja ilahdutamme aktiivisen liikkumistavan valinneita ihmisiä tuomalla pyöräilyä hauskasti esille marraskuun harmaudesta huolimatta, sanoo Pyöräliiton erityisasiantuntija Martti Tulenheimo.

Kampanjan pääviestit on koottu Pyöräillen talvella -esitteeseen, joita jaetaan tapahtumien yhteydessä noin 5000 kappaletta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti