Lounais-Häme

Pyörävarkauksien määrä lisääntyy aina kesälomien jälkeen

Tavallisin tekijä pyörävarkauksissa on taparikollinen, jota lukotkaan eivät pidättele.

Hämeen poliisi on saanut runsaasti ilmoituksia polkupyörävarkauksista kuluneiden viikkojen aikana. Hämeen poliisin tiedotteessa kerrotaan pyörävarkauksien lisääntyvän aina tähän aikaan vuodesta, kun ihmisten liikkuminen palautuu normaaliksi kesälomien jälkeen.

Tavallisimmin pyörävarkaudet tapahtuvat isompien kaupunkien keskusta-alueilla ja liikenneasemien lähistöllä, mutta tapahtumapaikkoja on ollut myös haja-asutusalueilla ja jopa ihmisten pihoissa.

Varkaudelta voi yrittää suojautua pyörien omien lukkojen avulla tai lukitsemalla pyörän vaijerilukolla. Nämä kevyet suojausmenetelmät eivät kuitenkaan juuri toimi teon esteenä, sillä tavallisin tekijä pyörävarkauksissa on taparikollinen, joka on varautunut tekoon murtovälineillä. Motiivit pyörävarkauksille liittyvät välittömään käyttötarpeeseen tai polkupyörän myyntiin, mihin soveltuvat hyvin erilaiset internetin myyntipaikat.

Poliisi suosittelee pyörän omistajien ottavan ylös pyörän yksityiskohtaiset tuntomerkit sekä pyörän runkonumeron, mikä helpottaa polkupyörän yksilöintiä ja palauttamista oikealle omistajalle varkauden sattuessa. Yksilöivä tunniste on myös edellytys varastetun polkupyörän kuuluttamiselle, mikä lisää merkittävästi todennäköisyyttä sekä tekijän kiinnijäämiseen, että varastetun pyörän löytämiseen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic