Lounais-Häme Forssa

Pyöreitä juhliva Unplugged aloittaa jälleen kesäkauden – Tapahtuman päällä on mustia pilviä

Pyöreitä vuosia juhlivan tapahtuman päällä on mustia pilviä.
Usein Forssan kesäkauden avauksena toimiva Forssa Unplugged järjestetään lauantaina. Kuva: Lassi Puhtimäki
Usein Forssan kesäkauden avauksena toimiva Forssa Unplugged järjestetään lauantaina. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lämpötilat ovat toukokuussa piipahtaneet jo hellelukemissa asti, mutta kesäkauden epävirallisen avajaistapahtuman Forssa Unpluggedin vuoro on nyt lauantaina.

Konsertti soi Forssan Yhtiönpuistossa kello 14–18. Lava pystytetään tuttuun tapaan Forssan keilahallin parkkipaikalle

Maksuton puistokonsertti järjestetään jo kymmenennen kerran. Tapahtuman järjestäjänä toimii Forssan Kulttuuri-Axel ry.

 

Lue myös: Suomen ottelua voi seurata Unpluggedissa

 

Tänä vuonna tapahtuman musiikista vastaavat Bablo & Los Panos -yhtye, joka esiintyy kello 14, Jose Pineland’s Melancholy Monsters kello 15, Zatopek kello 16 sekä TT-Band plays Eric Clapton -kokoonpano kello 17.

– Artistikattaus on tällä kertaa puhtaasti paikallinen, vaikka onkin juhlavuosi. Tukijoiden saaminen liike-elämän puolelta on ollut tänä vuonna hyvin hankalaa, Kulttuuri-Axelin puheenjohtaja Sami Mattila sanoo.

Mattila kertoo, että tapahtuman budjetti on ollut suurimmillaan yli 12 000 euroa, nyt summa liikkuu 2000–3000 eurossa. Syy pienentyneeseen budjettiin on yksinkertaisesti se, että tapahtumalle ei ole löytynyt tarpeeksi taloudellista tukea.

– Kaikki on rahasta kiinni. Ei esiintyjiä voi ilmaiseksikaan pyytää soittamaan. Niin mukava tapahtuma kuin tämä onkin, tapahtuman jatko ja tulevaisuus ovat tämän vuoden jälkeen täysin auki.

 

Forssa Unplugged on järjestetty yhdeksän kertaa, ja keli on suosinut sitä joka kerta.

– Nyt sääennuste ei näytä parhaalta mahdolliselta, mutta toivotaan, että se vielä ehtii muuttua. Kävijämäärät ovat olleet 3000:n molemmin puolin. Sade vaikuttaisi siihen varmasti, Mattila sanoo.

Tänäkin vuonna tapahtuman yhteydessä järjestetään epävirallinen piknik-kattauksen SM-kilpailu. Kattauskilpailun teemana on tänä vuonna forssalaisittain hyvin ajankohtainen eli elokuvat. Paras kattaus palkitaan illalliskortilla Scandicin ravintolaan.

Kilpailun järjestelyistä on tällä kertaa vastuussa Forssan Seudun Nuorkauppakamari samoin kuin puistokonsertin ohessa käytävän kuplajalkapalloturnauksen.

Muita tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Envor Group, OP Lounaismaa, LHJ Group,  Forssan Lehti ja Wahren-keskus. FL

Jutun yhteistyökumppanilistaa täydennetty 23.5  klo 15.27.

Lisätty tieto kuplajalkapalloturnauksesta 23.5. klo 15.54.

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic