Lounais-Häme

Pyörivää ja jotain, jossa kiivetä

Sade takoi maanantaina Koijärven koulu-päiväkodin pihaa, mutta se ei uusilla liikunta- ja leikkilaitteilla telmineitä lapsia haitannut.

Uusi kiipeilykeskus täyttyi nopeasti täpötäyteen, sompakaruselliin oli jonoakin.

Vielä viime viikolla lapsissa oli pidättelemistä, kun laitteet olivat jo torstaina paikallaan, mutta esimerkiksi karuselliin pääsy vielä evättiin, koska sen betonipohjan kuivuminen kesti.

Maanantaina riemua ei tarvinnut enää pidätellä, kun uusien laitteiden avajaisia vietettiin koko koulun voimin.

Noin puolitoista vuotta sitten valmistuneessa koulussa uusia laitteita ehdittiin jo odotellakin.

-Alusta asti meillä oli hyrrän ja kiipeilytelineen yhdistelmä, mutta tarvitsimme toista kiipeilytelinettä. Hyrrässä on kuitenkin hankala kiivetä, kun se pyörii. Alusta asti uusille laitteille oli tilausta, koulunjohtaja Tero Kaseva kuvailee.

Uusista laitteista ehdittiin keskustella pitkään.

-Aloimme kartoittaa, mitä kaikkea pihalle tehdään, kun saimme ylipäätään tehtyä pihan valmiiksi, Koijärven koulun ja päiväkodin kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Tiina Leppämäki sanoo.

Pikkuhiljaa kaikkea koulu-päiväkodin pihaan ja sen lähistölle rakentuikin. Talvella laavu kyhättiin talkoilla, kuten myös esimerkiksi luistinkoppi.

Talkootyö oli merkittävä osa myös uusien laitteiden hankintaa. LounaPlussan kautta tuli 65 prosenttia 25 500 euron rakennuskustannuksista, loppuosa hoitui kannatusyhdistyksen varoilla ja talkootöinä.

Laitteet saatiin viime viikolla kolmessa päivässä paikoilleen. Rakennustyö Torkkel oy asensi laitteet ilman korvausta talkoolaisten avittamina.

Itse leikkikenttälaitteet tilattiin forssalaiselta LeikkiSet oy:ltä.

-Rahoituksen ehtona oli kolmen yrityksen kilpailutus, jonka teimme, kertoo kannatusyhdistyksen Taija Torkkel.

-Valitsimme kustannustehokkaimman ja parhaan vaihtoehdon, ja on hienoa, että saimme forssalaisen yrityksen kanssa sopimuksen.

Käyttöä uusilla laitteilla varmasti on. Jotta laitteet varmasti olisivat lapsille mieluisia, kysyttiin heiltä itseltään, millaisia vimpaimia he haluavat pihalle.

-Paljon pyydettiin jotain pyörivää ja jotain, jossa voi kiivetä. Molemmat toiveet toteutuivat, Kaseva sanoo.

-Täällä on jotain sekä pienille että isoille. Laitteissa pystyy harjoittelemaan monia motorisia taitoja, joita ei monessa koulussa pysty koulupäivän aikana harjoittelemaan, koulun erityisopettaja Päivi Honkala kehuu.

Kasevan mukaan uutta leikki- ja liikunta-aluetta käytetään todennäköisesti välituntien lisäksi myös liikuntatunneilla.

-Tämä on hippa-alueena oikein hyvä, kun karkuun pääsee myös kiipeämällä, ei vain juoksemalla, Kaseva toteaa.

Eikä laitteiden käyttö jää pelkästään koulupäiviin.

-Laitteet ovat varmasti merkittävä lisä lähellä asuville, koska he voivat käydä täällä myös vapaa-aikana, Honkala sanoo.

-Tähän voi tulla koko perheenkin voimin. Vieressä on laavu, johon voi pistää nuotion, ja samalla pääsee tähän leikkimään, Leppämäki hymyilee. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti