Lounais-Häme

Pysäköintiin pieniä tarkistuksia Forssassa

Forssan yhdyskuntalautakunta saa huomenna käsiteltäväkseen teknisen ja ympäristötoimen valmisteleman Forssan keskustan pysäköintiselvityksen.

Sen myötä ydinkeskustan pysäköinnin pelisääntöihin ei ole luvassa suuria muutoksia. Hämeentie 2:n edessä 30 minuutin pysäköintiaika muuttuu kahden tunnin pysäköintiajaksi samoin kuin Rautatienkatu 19:n edessä. 

Hämeentie 7:ssä hotelli Scandicin edessä pysäköintikieltomerkit muutetaan 60 minuutin aikarajoitetuiksi pysäköintipaikoiksi.
Tekninen johtaja Antti Heinilä toteaa, että lautakunta pohtii edelleen, miten pysäköintiä kehitetään keskustassa.

Heinilän mukaan pysäköintiin liittyvät ongelmat rajautuvat Forssan ydinkeskustassa lähinnä torin ympärille. Heinilä arvioi, että pysäköintipaikkoja Forssan keskustassa on melkoisen hyvin tarjolla.

– Toripäivinä Torikadun, Sibeliuksenkadun ja Hämeentien varrella voi olla ruuhkaisempaa. Tilannetta vaikeuttaa myös se, että osalla torin ympäristön kerrostaloyhtiöistä on huonosti pysäköintitilaa omilla tonteillaan ja asukaspysäköintiä ohjautuu osin yleisille pysäköintipaikoille. Mistään suuresta ongelmasta ei ole kysymys, Heinilä sanoo.

Heinilä sanoo teknisen toimen saavan kipakkaa arvostelua niin liiasta kuin liian vähäisestä pysäköinnin säätelystä ja sen valvonnasta.
Kaupunginvaltuusto päätti viime vuoden marraskuussa, ettei pysäköinnin valvonnasta luovuta Forssassa. Kaupunki kerää 25 euron suuruisina pysäköintivirhemaksuina vain noin puolet 1990-luvun huippuvuosista. Pysäköintivirhemaksuja kilahti kaupungin kassaan lähes 80 000 euroa, kun Heinilä aloitti teknisenä johtajana vuonna 2006.

Tuolloin pysäköinnin tarkastajia Forssassa oli kaksi. Nyt Asta Jaakkola on Forssan ainut parkkipirkko.

– Pyrkimyksenä on se, ettei kukaan saisi vahingossa pysäköintivirhemaksua. Tämän vuoksi olemme lisänneet pysäköinnin valvonnasta kertovia kylttejä esimerkiksi Kehräämölle, Heinilä sanoo. 

Pysäköintiselvityksen tekeminen on jatkoa valtuutettu Ilkka Joenpalon (sd.) ja 16 valtuutetun tai varavaltuutetun allekirjoittamalle valtuustoaloitteelle viime vuoden huhtikuulta. Aloitteessa esitettiin pysäköinninvalvonnasta luopumista.

Valtuusto päätti selvitysten jälkeen kuitenkin säilyttää pysäköinninvalvonnan voimissaan.

Aloitteen mukaan pysäköintisakoilla on turha ärsyttää keskustan liikkeissä asioivia ja pysäköintimaksut ovat huonoa mainosta kaupungissa piipahtaville.

Tuolloin todettiin pysäköinninvalvonnan olevan tarpeellinen erityisesti Kehräämöllä.

Heinilä kertoo, että käynnissä olevan keskustan asemakaavoituksen yhteydessä esille nousee myös alueen varaaminen mahdollista maanalaista pysäköintiä varten linja-autoaseman itäpuolelta.

Aluevarauksen tekeminen kaavaan ei merkitse pysäköintihallin rakentamista lähitulevaisuudessa vaan se toimisi tulevaisuuden aluevarauksena. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti