Lounais-Häme Forssa

Pysäköintikieltomerkkiä siirretään Eteläisellä Puistokadulla

Pysäköintikieltomerkkiä siirretään noin 10–15 metriä.
Pysäköintikieltomerkkiä siirretään Eteläisellä Puistokadulla Pihlajakadun jälkeen. Kuva: Tapio Tuomela
Pysäköintikieltomerkkiä siirretään Eteläisellä Puistokadulla Pihlajakadun jälkeen. Kuva: Tapio Tuomela

Eteläisestä Puistokadusta on laadittu Forssassa ensimmäistä kertaa koko katua koskeva liikenteenohjaussuunnitelma. Forssan kaupungin yhdyskuntalautakunta hyväksyi Eteläisen Puistokadun liikenteenohjaussuunnitelman.

Suunnitelmassa on huomioitu tulevan tieliikennelain uudistuksen tuomat muutokset, joita ovat muun muassa kaksisuuntaisen pyörätien merkit.

Muutoksena aiempaan tilanteeseen on yhden nykyisen pysäköintikieltomerkin paikan tarkistus. Pysäköintikieltomerkkiä siirretään heti Pihlajakadun jälkeen Yhtiönkadun suunnasta Rautatienkadulle mentäessä.

– Pysäköintikieltomerkkiä siirretään noin 10–15 metriä, Forssan tekninen johtaja Antti Heinilä sanoo.

Suunnitelmassa tarkastettiin myös kaikki suojateiden ylityspaikat ja lisättiin suojatiemerkit sekä tiemerkinnät tarvittaviin kohtiin. Suojatiemerkintä, suojatie- ja väistämisvelvollisuusmerkit laitettiin kaupalle menevään ajoliittymään selkeyden vuoksi.

Ennen liikenteenohjaussuunnitelman päivitystä selvitettiin rinnakkaisen pyörätien ja jalkakäytävän vaihtoehtoa, mutta nykyinen väylä ei ollut suunnitteluohjeiden mukaan tarpeeksi leveä. Koska liikenteenohjaussuunnitelmassa ei ole tehty rakenteellisia eikä periaatteellisia muutoksia liikennejärjestelyihin, suunnitelmaa ei aseteta nähtäville. FL

Uusimmat

Näkoislehti

3.8.2020

Fingerpori

comic