Lounais-Häme

Raanpään ja Suujärvenharjun suojeluhanke kivenä kengässä – Forssa haluaa työryhmän pohtimaan Saaren kehittämistä

Yhteinen näkemys haussa Saaren alueen kehittämisperiaatteisiin ja mahdollisiin hoitosääntömuutoksiin.
Ilmakuvassa esitetty Raanpään ja Suujärvenharjun suojelualue. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ilmakuvassa esitetty Raanpään ja Suujärvenharjun suojelualue. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginhallitus palaa Saaren kansanpuistossa sijaitsevan Raanpään ja Suujärvenharjun suojeluhankkeeseen kokouksessaan tänään.

Forssan kaupunki pitää edelleen linjauksenaan heinäkuisen päätöksensä suojelutoimien valmistelusta ja lähettää päätöksensä tiedoksi Tammelan kunnanhallitukselle.

Tarkoituksena on, että Tammelan kunnanhallitus ja Forssan kaupunginhallitus nimeävät edustajansa alueen kehittämisperiaatteiden valmisteluun samoin kuin sorvaamaan alueen hoitosääntöön mahdollisesti tarvittavia muutoksia tai täsmennyksiä. Valmisteltavat muutokset voidaan sitten hyväksyä kaupungin ja kunnan yhtäpitävin päätöksin.

 

Luitko tämän: Suojella vai eikö suojella? Forssa ja Tammela eri linjoilla Saaren kansanpuiston suojelemisesta

 

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi odottaa, että yhteisessä asiassa löytyy keskustellen myös se yhteinen näkemys.

Kaupunginjohtajan esityksen mukaan kaupungin ja kunnan yhteiseen Saaren kansanpuistoalueen kehittämisperiaatteiden valmisteluun nimetään kaupungin edustajiksi kaupunginjohtaja, tekninen johtaja ja luottamushenkilö.

Forssa ja Tammela hyväksyivät vuonna 1994 yhteisesti omistamansa Saaren kansanpuistoalueen hoitoa varten hoitosäännön, jonka mukaan kansanpuistoalueen hallinnosta ja hoidosta vastaa hoitokunta. Kumpikin kunta valitsee hoitokuntaan kolme jäsentä valtuustokausittain. Kansanpuistoalueen hoidossa on pitänyt noudattaa yhteisesti hyväksyttyä kehittämissuunnitelmaa ja metsätaloussuunnitelmaa.

Mahdolliset suojeluratkaisut kuuluvat lähinnä kaupunginhallituksen ja kunnanhallituksen eikä hoitosäännössä tarkoitetun hoitokunnan päätettäviksi. FL

 

Lue myös: Metsällä on paljon muutakin arvoa kuin myydyt puut – Metsäiltakoulu antoi valtuutetuille runsaasti tietoa Forssassa

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic