Lounais-Häme

Radioamatöörien juhlaleiri valtasi Mustialan

Suomen Radioamatööriliitto ry kokoaa radioamatöörit Suomi100-juhlaleirille, joka pidetään Mustialan kartanon ja Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksen alueella 4.-9. heinäkuuta 2017.

Tapahtuma on osa itsenäisyyden satavuotisohjelmaa.

 

Kuusipäiväiselle leirille odotetaan jopa tuhatta kävijää ja liiton puheenjohtaja Merja Koivaara toivottaa kaikki radioista kiinnostuneet tervetulleeksi poikkeamaan leirillä ja tutustumaan radioamatööritoimintaan.

-Suosittelen tätä harrastusta kaikille. Osa meistä radioamatööreistä on täällä enemmän sosiaalista syistä ja osa on vain tekniikasta kiinnostuneita, Koivaara mainitsi.

-Esimerkiksi minä liityin, koska olin kiinnostunut morsetuksesta, Koivaara jatkoi.

 

Suomessa on noin 5 000-6 000 Viestintäviraston tutkinnon suorittanutta radioamatööriä. Tutkinto vaaditaan, jotta voi käyttää radioamatööriasemaa laillisesti.

Radioamatööritutkinnon voi suorittaa myös Forssassa ja kaupungissa on järjestetty myös radioamatöörikursseja.

-Minäkin luulin jossain vaiheessa, että tämä on vain insinöörien puuhastelua kunnes tajusin, ettei tässä tarvitse olla mikään insinööri vaan ihan kuka tahansa voi olla radioamatööri, Koivaara huomautti.

 

Internet on helpottanut ihmisten välistä kommunikaatiota 90-luvulta lähtien ja se on näkynyt myös radioamatöörien toiminnassa.

-Puhuin silloin kadotetuista 30-40 -vuotiaista, kun internet tuli ja harrastajamäärät notkahtivat, Koivaara harmitteli.

Koivaara mainostaakin radiolähettämisen olevan huomattavasti jännittävämpi tapa kommunikoida tuntemattomien ihmisten kanssa kuin internetin tarjoamat helpot vaihtoehdot.

-Tämä ei ole niin helppoa. Tässä on aina se jännitys, että toimiiko antenni ja onko ilmamassat menossa oikeaan suuntaan, että saa yhteyden. Muuttujia on niin paljon ja se tekee tästä jännää, Koivaara kertoi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic