Lounais-Häme Forssa

Raha ratkaisee Forssassa päällystystöiden määrän – Kaupungilla on kaksi päällystyslistaa, suppea ja normaali

Kaupungilla on kaksi päällystyslistaa, suppea ja normaali.
Torikadun ajorata Forssassa saa tänä vuonna uutta päällystettä. Kuva: Tapio Tuomela
Torikadun ajorata Forssassa saa tänä vuonna uutta päällystettä. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kaupungin katujen kestopäällystystöiden laajuus riippuu siitä, myöntääkö kaupunginvaltuusto haettua investointien lisämäärärahaa. Lisämääräraha mahdollistaisi normaalin päällystysohjelman. Sitä ilman päällystystöitä olisi liki puolet vähemmän.

Forssan yhdyskuntalautakunta hyväksyi tämän vuoden kaksijakoisen päällystysohjelman. Työt voi aloittaa lyhyemmän listan pohjalta.

Lyhyemmällä listalla kohteiden päällystämisen kustannusarvio on noin 250 000 euroa. Tytöt toteutetaan tämän suppeamman päällystysohjelman mukaisesti, mikäli valtuusto ei myönnä lisämäärärahaa. Lisämäärärahan tarve johtuu Kuhalankosken padon kunnostuksen venymisestä tälle vuodelle.

Päällysteiden korjausvelkaa Forssa pyrkii pyritään saamaan kuriin päällystämällä heikkokuntoisempien katujen asfalttia ja jättämällä vanhoja sorakatuja päällystämättä. Yhdistetyt pyörä- ja kävelytiet asfaltoidaan kierrätysmassalla.

Eteläisen Puistokadun pintaus kestävällä SMA-tyyppisellä ”hiljaisella asfaltilla” jatkuu katuosuuden loppuun saakka. SMA-tyyppisellä asfaltilla päällystetään myös vilkasliikenteisiä ja kovaa kulutusta vaativia katuja.

Suppeamman listan mukaan päällystettä saavat myös Torikadun ajorata, Rautatienkatu välillä Kuhalankatu–Kuhalankuja, Rautatienkatu välillä Käsityöläiskatu–Kuhalankatu, II Asemakuja, Ollintie, Linikkalankatu, Lindvallinkatu, Tuomolankatu, Kiimassuontie, Mäntyläntien alku, Tapulikujan korjaus ja Tapulikatu ja Hämeentien risteys (Saksankatu).

Kevyen liikenteen väylien ja jalkakäytävien pintauksia on luvassa Rautatienkadun varteen, Turuntien varteen, Uitontien varteen, Eteläisen Puistokadun varteen, Siurilankadun varren loppupäähän, Pitkäpolun varteen ja Koskelon alikulun kevyen liikenteen väylälle.

Laajemman pintauslistan kustannusarvio on noin 450 000 euroa eli normivuoden verran. Se voi toteutua, jos kaupunginvaltuusto myöntää yhdyskuntalautakunnan esittämän investointien 370 000 euron lisämäärärahan.

Tällä päällystyslistalla ovat Lyseokatu, Torikatu, Eteläisen Puistokadun osa, II Asemakuja, Ollintie, Vapaudenkatu, Linikkalankatu, Lindvallinkatu, Tuomolankatu, Pispansaarenkadun alku, Mäkipääntie, Koskenrannankatu, Rantapuisto, Kiimassuontie, Rautatienkatu välillä Kuhalankatu–Kuhalankuja, Rautatienkatu välillä Käsityöläiskatu–Kuhalankatu, Mäntyläntien alku, Tapulikadun korjaus ja Tapulikuja ja Hämeentien risteys (Saksankatu).

Kevyen liikenteen väylien ja jalkakäytävien pintauksia on luvassa Vieremäntien varteen, Rautatienkadun varteen, Turuntien varteen, Uitontien varteen, Eteläisen Puistokadun varteen, Siurilankadun varteen, Pitkäpolun varteen ja Koskelon alikulun kevyen liikenteen väylälle. Lisäksi päällystyskohteina ovat varalla Mattilankatu, Pispansaarenkadun loppuosa ja Perkiöntie.

Kaupunki seuraa bitumin hinnan muutosta kuukausittain. Vanhojen päällysteiden pintausten ja korjauskohteiden suunnitelmaa voi muuttaa myös päällystyskauden aikana, mikäli määrärahan käyttö sitä vaatii.

Viime vuonna Forssan päällystystöiden urakkasummaksi muodostui 436 000 euroa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic