Lounais-Häme

Rahaa lasialan uuteen tulemiseen

Suomen Kulttuurirahasto myönsi Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiölle 65000 euron apurahan New Finnish Glass -hankkeeseen.

-Apuraha oli iloinen yllätys. Se luo uskoa, että olemme tärkeän asian äärellä, kulttuurisäätiön asiamies Lotta Skaffari iloitsee.

Kulttuurisäätiö aikoo käynnistää apurahan turvin kansainvälisen osaamiskeskuksen Nuutajärvelle. Tavoitteena on nostaa lasialan profiilia.

-Kyse on lasialan uudesta tulemisesta, Skaffari visioi.

Säätiö aikoo järjestää vuoden aikana kaksi work shop -jaksoa. Ensimmäinen järjestetään jo keväällä. Toiveena on, että osallistujia tulee eri puolita maailmaa.

-Work shopissa keskitytään tekniikkaan, lasintekemisen uusiin ulottuvuuksiin.

Skaffarin mukaan tavoitteena on tehdä Nuutajärvestä Euroopan paras lasialan keskittymä, johon kaikki alan osaajat ovat tervetulleita.

-Studiolasiala on pirstaleista. Pieniä hyttejä on ympäri maata. Haluaisimme, että toiminta olisi mutkatonta kaikille toimijoille.

New Finnish Glass -hanketta alettiin kehitellä jo viime syksynä.

-65000 euroa on merkittävä summa, mutta se ei riitä kuin hankkeen käynnistämiseen. Haluamme, että hanke jatkuu pysyvänä tulevaisuudessa, Skaffari sanoo.

Suomen Kulttuurirahasto jakoi vuosijuhlassaan 27. helmikuuta yhteensä 1 108 apurahaa. Hakijoista 12 prosenttia sai apurahan.

Forssalainen kuvataiteilija Ilkka Juhani Takalo-Eskola sai taiteelliseen työskentelyyn 25000 euron Eminentia-apurahan.

Loimaalla sijaitseva Suomen maatalousmuseo Sarka sai Kulttuurirahastolta 100000 euron apurahan Viikki-hallin näyttelytoiminnan käynnistämiseen ja opetustilan varustamiseen.

Helsingin yliopistomuseon alainen Viikin maatalousmuseo vaurioitui viime talvena ja sen sisältämä kansallisesti arvokas esineistö oli tuhoutua. Nyt Viikin kokoelma siirretään Suomen maatalousmuseolle ja sitä varten rakennetaan uusi näyttelyhalli.

Apurahan turvin Viikki-hallin näyttelystä rakennetaan muistelu- ja oppimisympäristö, joka vahvistaa Saran museopedagogiikkaa ja antaa valmiuden vastata museoihin kohdistuviin yhteiskunnallisiin vaateisiin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti