Lounais-Häme

Rahaa musiikille ja kirjallisuudelle

Taiteen edistämiskeskus ja Hämeen taidetoimikunta ovat jakaneet 198 000 euroa apurahoja ja avustuksia. Forssan seudulla saajina ovat musiikki, tapahtumat ja runous.

Antti Niskala Forssasta saa 6704 euroa neljän kuukauden työskentelyyn.

Tammelalaiselle Sanna Mansikkaniemelle ja 14 hengen työryhmälle on myönnetty 5 000 euroa konserttisarjan järjestämiseen

Hillevi Heikkinen-Karttusen työryhmä Forssasta saa 3 000 euroa Wahren-kamarioopperan sävellystyöhön ja libreton kirjoittamiseen.

Forssan Kulttuuri-Axel ry:lle annetaan 4000 euroa musiikki- ja konserttitapahtumien järjestäminen Forssassa sekä 1500 euroa lasten musiikki- ja konserttitapahtumien järjestämiseen.

Lounais-Hämeen Kirjan Ystävät ry, Tammelasta saa 1500 euroa Runo Piknik -tapahtuman järjestäminen 3.heinäkuuta ja Aleksis Kivi -päivän tapahtuman järjestäminen 10. lokakuuta.

Hakemusten määrä väheni alueella. Hämeen taidetoimikunta vastaanotti 162 hakemusta kun vuosi sitten hakemuksia samoihin kategorioihin tuli 199 kappaletta. Myös käytettävissä oleva määräraha pieneni samassa suhteessa kuin hakemukset.

Taidetoimikunta myönsi työskentelyapurahoja 10 taiteilijalle yhteensä 93 856 euroa. Lisäksi jaettiin neljän kuukauden mittaisia työskentelyapurahoja viidelle. Kohdeapurahoja jaettiin 20 kappaletta yhteensä 60 500 euroa.

Toimikunta toivoo, että alueen ammattitaiteilijat hakevat aktiivisesti apurahoja jatkossakin, että rahoituksen tarve tulisi näkyväksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic