Lounais-Häme

Rahapuroja virtaa harrasteisiin: Louna-Plussalta rahaa yhdistyksille

Yli 30 yhdistystä saa Leader-tukea harrastustoimintaan liittyviin hankintoihinsa. Hämeen ELY-keskus on tehnyt päätöksen Harraste-hankkeen hyväksi. Harraste-hanke jakaa yhdistyksille rahaa yhteensä noin 230 000 euroa.

Hankintarahaa saavat esimerkiksi Lounais-Hämeen Rasti leimauskaluston hankintaan, partion Tornitulet ja Tornihaukat telttoihin, Forssan Pussikoirat agility-telineisiin ja Forssan Naisvoimistelijat permanto-ohjelmien tarpeistoon ja välineisiin. Forssan Moottoriseura taas aikoo hankkia motocrosspyörän varusteineen nuorten lajikokeilua varten.

-Erityisen ilahduttavaa on, että mukana oli 15 hakijaa, jotka eivät aikaisemmin ole olleet mukana, kertoo LounaPlussa ry:n toiminnanjohtaja Tuula Kallioinen.

Harraste-hanketuki tavoittaa koko LounaPlussan toiminta-alueen.

 

Hankintojen loppusummat asettuvat 1 000 euron ja 10 000 euron väliin yhdistystä kohden. Summat voivat olla pieniä, mutta merkitys yhdistykselle ja sen toiminnalle voi olla iso

Tukea saa 75 prosenttia.

-Mukana on esimerkiksi teatteritoimintaa, musiikkiin, kuntoiluun, koiraharrastukseen sekä moottoriurheiluun liittyviä toimijoita.. Kylätoimintakin on vahvasti mukana, sillä useampi kylätalo investoi näin äänentoistojärjestelmiin.

Äänentoistoa kohentavat Rehtilä Jokioisilta sekä Susikkaan kylätalo ja Valkeaniemen pirtti Tammelasta.

 

LounaPlussa ry:n Leader-tukien rahoituskiintiö tältä vuodelta on jo lähes käytetty alkuvuoden aikana hallituksessa puollettuihin hankkeisiin. Esimerkiksi Harraste-teemahanke ottaa yhdistyksen noin 400 000 euron kehysrahasta noin 230 000 euroa.

-Etsimme rahoitusta muista rahasto-ohjelmista ja otamme tietysti vastaan ensi vuodelle suunniteltuja hankehakemuksia, Tuula Kallioinen toteaa.

Alustavia hankeideoita vuoden 2019 rahoituksiin käsitellään hallituksessa noin kahden kuukauden välein. Varsinaisia rahoitushakemuksia käsitellään seuraavan kerran vasta marras-joulukuussa 2018. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti