Räikkönen ei ole surullinen: "Oli ilo olla mukana, nyt lähdemme eri teille"

Abu Dhabi
22.11.2018, 16:50

Urheilu-uutiset

F1-ikoni Kimi Räikkönen vaihtaa uusiin maisemiin, kun tämä formulakausi saadaan päätökseen viikonlopun Abu Dhabin gp:llä. Räikkönen palaa F1-uransa alkupisteeseen eli Sauber-talliin, ja torstaina Abu Dhabissa mies sai vastailla, kuinka summaisi kahdeksan kauttaan Ferrarilla.
– Enpä nyt tiedä. Olen jo harjoitellut heidän jättämistään kerran aiemmin, joten ei tämä uutta ole. En ole surullinen, koska en näe syytä olla surullinen. Näemme toisiamme yhä paljon, joten ei muutoksia niin hirveästi tule, Räikkönen pohti.
– Lähden uuteen juttuun, ja se on jännittävää. Minulla oli totta kai hyviä aikoja (Ferrarilla), hienojen ihmisten kanssa. Oli huonojakin hetkiä, mutta se kuuluu asiaan. Olen voittanut mestaruuden ja kaksi tallimestaruutta. Oli ilo olla mukana, ja meillä oli hienoja aikoja, nyt lähdemme eri teille eikä kuitenkaan kovin kauas toisistamme.
Sauberilla edessä ovat uudet haasteet.
– Nautin siitä, siksi sen (pestin) otinkin. Monella on mielipide, kuinka se tulee sujumaan. Minulla on hyvä fiilis siitä, ja tavoitteena on, että molemmat hyötyvät. Saa nähdä, teemme parhaamme, ja meillä on mahdollisuus hienoihin juttuihin. Mutta se selviää, kunhan ensi vuosi koittaa. Sitä ennen siitä on turha puhua.
Räikkönen on lähellä MM-sarjan kolmossijaa, ensimmäistä sellaista sitten kauden 2012. Etumatkaa Mercedeksen Valtteri Bottakseen on 14 pistettä ja Red Bullin Max Verstappeniin 17. Räikkönen ei kuitenkaan intoile pronssisijasta.
– Ei se taida muuttaa elämääni. Jos saan tuon kolmossijan, minun on mentävä palkintojenjakoon, missä se nyt sitten onkaan. Se on huono puoli, enemmän matkustamista… Mutta jos niin käy, olkoon niin.
Brasilian gp:ssä kohistu Verstappenin ja Esteban Oconin yhteenotto puhuttaa edelleen, ja formuloiden vanhempi valtiomies Räikkönen sai jutella asiasta yhä.
– Pojat ovat poikia, sellaista se on. Ei siinä tainnut mitään pahaa tapahtua. Monella tapaa se ehkä oli hieno juttu, jos katsoo isoa kuvaa. Se toi ihmisille puhuttavaa, Räikkönen filosofoi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic