Lounais-Häme

Räikkönen hehkutti paluutaan Sauberille - Sauberin Charles Leclerc ottaa Räikkösen paikan Ferrarilla

Helsinki
11.09.2018, 16:10

Urheilu-uutiset

Kimi Räikkönen siirtyy Ferrarilta Sauber-talliin, jossa hän ajoi ensimmäisen formula 1 -kautensa vuonna 2001.
– Arvatkaa kuka on palannut?! Seuraavat kaksi vuotta Sauberilla edessä! Tuntuu erittäin hyvältä palata sinne mistä kaikki alkoi, Räikkönen kertoi Instagramissa.
Räikkösen paikan Ferrarilla ottaa Sauberia tällä kaudella ajava Charles Leclerc, joka on kuljettajien MM-pisteissä sijalla 15 (13 pistettä). Räikkönen on kolmantena 164 pisteellä.
– Räikkösen pestaaminen kuskiksemme on tärkeä pilari projektissamme ja tuo meidät lähemmäs tavoitettamme saavuttaa merkittävää kehitystä lähitulevaisuudessa. Kimin kiistaton osaaminen ja valtaisa kokemus formula ykkösissä ei auta vain automme kehittämistä, vaan kiihdyttää koko tallin kasvua ja kehitystä. Yhdessä aloitamme kauden 2019 vahvalla perustalla. Meitä ajaa päättäväisyys taistella merkittävistä tuloksista, sanoi Sauberin toimitusjohtaja Frédéric Vasseurtallin nettisivuilla.
Räikkösen lähtöä Ferrarilta ehdittiin uumoilla jo pidempään. Vuoden 2007 maailmanmestari on urallaan kerännyt 20 osakilpailuvoittoa ja sata palkintokorokesijoitusta.

”Aina loistava joukkuepelaaja”

Räikkösen ainoa maailmanmestaruus vuodelta 2007 on Ferrarin viimeisin MM-tittteli. Räikkönen palasi Ferrarille 2014 oltuaan välillä kaksi kautta rallin MM-sarjassa ja ajettuaan sen jälkeen kaksi kautta formuloita Lotuksella.
Räikkönen on ajanut kahdeksan kauden aikana 144 osakilpailua Ferrarilla, mutta toisella Ferrari-urallaan hän ei ole voittanut ainuttakaan osakilpailua. Yhteensä hän on kisannut kuninkuusluokassa 285 kertaa, mikä on kaikkien aikojen viidenneksi eniten.
– Kimin panos tallille on ollut perustavanlaatuinen sekä ajajana että hänen inhimillisten ominaisuuksiensa vuoksi. Hänen roolinsa tallin kasvussa on ollut ratkaiseva, ja hän on samanaikaisesti ollut aina loistava joukkuepelaaja. Maailmanmestarina hän on aina suuri osa tallin historiaa ja perhettämme. Kiitämme Kimiä kaikesta tästä ja toivomme hänelle ja hänen perheelleen menestyksekästä tulevaisuutta, Ferrari kiitteli sivuillaan.

”Unelmat toteutuvat”

Räikkönen jäi uransa toisella Ferrari-jaksolla ensin Fernando Alonson ja sitten Sebastian Vettelin varjoon kakkosviulun soittajaksi. Vettel puhui julkisuudessa useasti lojaalina pysyneen suomalaisen puolesta, mutta syyskuun alun Monzan osakilpailussa tämä akseli rakoili.
Räikkönen piti kisan alussa Vettelin takanaan, ja saksalainen kommentoi asiaa kitkerästi julkisuudessa. Moni on tulkinnut Monzan tapahtumien paljastaneen, että Räikkönen olisi saanut kisaviikonlopun aikana tiedon Ferrari-pestinsä loppumisesta.
Räikkösen paikan Ferrarilla ottava Charles Leclerc on kuljettajien MM-pisteissä sijalla 15 (13 pistettä). 20-vuotiasta monacolaista on pidetty tulevaisuuden formulatähtenä.
– Unelmat toteutuvat. Olen ikuisesti kiitollinen Ferrarille tästä mahdollisuudesta. Teen kovemmin töitä kuin ikinä, jotta en tuottaisi pettymystä, Leclerc kirjoitti Twitterissä.

——-

Korjattu aiempaa uutista klo 14.20 : Leclercin sukunimen viimeinen kirjain on c, ei k.

https://www.instagram.com/p/BnlCYA-hWBD/?hl=fi&taken-by=kimimatiasraikkonen
https://www.sauberf1team.com/news/kimi-raikkonen-to-race-for-the-alfa-romeo-sauber-f1-team-from-2019-2
http://formula1.ferrari.com/en/kimi-raikkonen-to-step-down-at-the-end-of-2018/
https://twitter.com/Charles_Leclerc/status/1039433652814467072

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti