Lounais-Häme

Räikkönen jätti muut taakseen: "Ihan perusperjantai"

Spa
24.08.2018, 17:52

Urheilu-uutiset

Ferrarin Kimi Räikkönen näytti lupaavaa vauhtia formula ykkösten Belgian gp:n viikonlopun avanneena harjoituspäivänä, kun hän kirjasi nopeimman ajan Spa-Francorchampsin radalla. Aamupäivän ajoissa Räikkönen oli neljäs, mutta iltapäivällä kukistuivat niin tallitoveri Sebastian Vettel kuin myös Mercedes-hirmut.
Räikkönen kirjasi parhaalla kierroksellaan ajan 1.43,355, joka oli sekunnin parempi kuin Vettelin ajama nopein aika aamupäivän treeneissä. MM-kärki, Mercedeksen Lewis Hamilton hävisi Räikköselle 0,168 sekuntia ja Mercedeksen Valtteri Bottas 0,448. Vettel oli viides, 0,774 sekuntia Räikkösestä jääneenä. Neljänneksi ehti Red Bullin Max Verstappen.
– Ihan perusperjantai, ei sen kummempaa. Vaikea sanoa missä nyt menemme, mutta ihan suhteellisen ookoo, Räikkönen summasi päivänsä C More -kanavan haastattelussa.
– Auto tuntuu hyvältä, mutta ainahan se voisi paremmaltakin tuntua. Ihan hyvältä näyttää, mutta töitä on (tehtävä) ja katsotaan mihin se huomenna riittää, Räikkönen kuittasi vielä kyselyt mahdollisuuksista paalupaikalle huomisissa aika-ajoissa.
Päivään sijat viisi ja kolme kerännyt Bottas ei kärkipaikoista huomenna taistele. Mercedeksen tekemä, hulppeasti lähtöruuturangaistusta tuonut täysvaihdos voimanlähteisiin tietää sitä, että suomalaiskuljettaja lähtee näillä näkymin viimeisestä lähtörivistä sunnuntain kilpailuun.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti