Lounais-Häme

Räikkönen lähtee eturivistä Austinin kisaan, Hamilton paalulle

Austin
21.10.2018, 01:38

Urheilu-uutiset

Kimi Räikkönen lähtee toisesta ja Valtteri Bottas kolmannesta ruudusta formula ykkösten Yhdysvaltain gp-kisaan Austinissa. MM-sarjaa johtava Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi paalupaikalle.
Räikkönen ja Bottas olivat aika-ajoissa kolmanneksi ja neljänneksi nopeimmat, mutta nousevat kumpikin lähtöruudukossa yhden pykälän ylöspäin Ferrarin Sebastian Vettelin lähtöruuturangaistuksen takia. Vettel oli aika-ajoissa toiseksi nopein, mutta lähtee kisaan viidennestä ruudusta saatuaan eilen kolmen lähtöruudun rangaistuksen. Saksalainen sai rangaistuksensa, koska ei hidastanut vauhtiaan tarpeeksi punaisten lippujen aikana.
Räikkönen oli lähellä paalupaikkaa, sillä hän jäi Hamiltonin paaluajasta vain 0,07 sekuntia. Brittikuski ohitti Räikkösen ajan viimeisellä yrityksellään. Vettel oli vain yhdeksän sekunnin tuhannesosaa tallitoveriaan Räikköstä nopeampi.
– Olipa tasaista. Ensimmäinen kierrokseni oli kohtuullinen mutta ei riittävän hyvä, ja toinen oli juuri tarpeeksi paljon parempi, Hamilton sanoi tv-haastattelussa.
Bottas jäi Hamiltonista vajaat 0,4 sekuntia.
Tasainen aika-ajo osoitti, että Ferrari on Yhdysvalloissa palannut vauhdin suhteen samalle tasolle Mercedeksen kanssa oltuaan hieman hukassa kahtena edellisenä viikonloppuna Venäjällä ja Japanissa.
– Tämä on ollut aika positiivinen päivä. Pääsimme lähelle, joten tämä ei ole ihanteellinen tulos, Räikkönen sanoi tv-haastattelussa aika-ajon jälkeen.
– Mutta tuntuma autossa oli hyvä. Yritämme parhaamme huomenna, kisasta tulee pitkä eikä kukaan oikein tiedä miten renkaat kestävät, koska eilen satoi. Siitä tulee kiinnostavaa.
Räikkönen ajoi Yhdysvaltain gp:n eturiviin viimeksi vuonna 2005 Indianapolisissa.

Räikkösellä eri renkaat startissa

Asetelma kilpailuun on herkullinen, sillä Räikkönen starttaa kakkosruudusta ultrapehmeillä renkailla, kun taas paalumies Hamiltonille on allaan astetta kovemmat superpehmeät renkaat. Räikkönen selitti riskialttiimpaa rengasvalintaansa sillä, ettei hänellä ole paljoa hävittävää.
Tallitoveri Vettelin ohuiden MM-haaveiden kannalta Ferrarille olisi ihanteellista, jos Räikkönen pääsisi lähdössä Hamiltonin edelle. Hamilton voi nimittäin varmistaa mestaruuden jo huomenna, jos hän voittaa ja Vettel on korkeintaan kolmas.
Ferrarit ja Mercedekset olivat Austinin aika-ajoissa aivan omaa luokkaansa, sillä viidenneksi nopeimman ajan ajanut Red Bullin Daniel Ricciardo jäi kärkiajasta 1,2 sekuntia. Ricciardon tallitoveri Max Verstappen puolestaan starttaa näillä käymin vasta 13. ruudusta, sillä hän rikkoi autoaan aika-ajon avausosassa ajettuaan liian rajusti kanttikivien yli eikä pystynyt enää jatkamaan ajamista.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic