Lounais-Häme

Räikkönen lähtee eturivistä Austinin kisaan, Hamilton paalulle

Austin
21.10.2018, 05:24

Urheilu-uutiset

Kimi Räikkönen lähtee jahtaamaan sunnuntaina Texasin Austinissa F1:n kauden ensimmäistä suomalaisvoittoa eturivistä. Räikkösellä saattaa lähdössä olla pieni etu paalupaikalta starttaavaan Mercedeksen Lewis Hamiltoniin, sillä hän lähtee Yhdysvaltain gp-kisaan ultrapehmeillä renkailla. Hamiltonilla on allaan astetta kovemmat superpehmeät renkaat.
– Minulla ei ole paljoa hävittävää. Yritämme saada hyvän lähdön ja jatkaa siitä. Sen pitäisi olla ok, Räikkönen taustoitti hieman riskialtista rengasvalintaansa.
Räikkönen oli lähellä kauden toista paalupaikkaansa, sillä hän hävisi Hamiltonille vain 0,07 sekuntia. Ferrari-tallitoveri Sebastian Vettel oli Räikköstä yhdeksän tuhannesosakuntia nopeampi, mutta starttaa viidennestä ruudusta saatuaan perjantaina kolmen ruudun rangaistuksen. Vettel ei hidastanut harjoituksissa tarpeeksi punaisten lippujen aikana.
Ferrarin oiva aika-ajovauhti kertoo, että italialaistalli on palannut Mercedeksen tasolle oltuaan hieman hukassa kahtena edellisenä viikonloppuna Venäjällä ja Japanissa.
– Tämä on ollut aika positiivinen päivä. Pääsimme lähelle, joten tämä ei ole ihanteellinen tulos, Räikkönen sanoi.
– Mutta tuntuma autossa oli hyvä. Yritämme parhaamme huomenna, kisasta tulee pitkä eikä kukaan oikein tiedä miten renkaat kestävät, koska eilen satoi. Siitä tulee kiinnostavaa.
Sateisten harjoitusten takia tallien kilpailukyky kisasäädöissä kuivalla radalla on pieni arvoitus.

Bottas yrittää ohittaa Räikkösen

Valtteri Bottas lähtee kisaan kolmannesta ruudusta. Hän hävisi tallitoverilleen Hamiltonille vajaat 0,4 sekuntia eikä ollut tyytyväinen aika-ajon suoritukseensa.
– Aika-ajon kolmososion viimeiseen kierrokseen asti kaikki näytti hyvältä, mutta toisella yritykselläni en vain löytänyt sitä lisäpitoa jonka Lewis ja Ferrarit löysivät. Takarenkaat kuumenivat liikaa kierroksen aikana, mikä maksoi aikaa viimeisellä sektorilla. Tämä on aika herkkää, menin ehkä vähän yli, Bottas selvitti.
Bottaskin huomioi Ferrarin parantuneen vauhdin. Hän kertoi, ettei ole saanut ohjeita toimia kisassa puskurina Hamiltonin ja tämän ainoan MM-haastajan Vettelin välillä.
– Tehtäväni on ennen kaikkea hyökätä ja se tarkoittaa ainakin Kimin ohittamista, Bottas totesi.
– Lähdössä hänellä pitäisi pehmeämmän renkaan ansiosta olla etulyöntiasema. Muutaman kierroksen jälkeen rengasseoksilla ei enää ole vauhtieroa.
Hamilton iloitsi paalusta tasaisen aika-ajon päätteeksi.
– Olipa tasaista. Ensimmäinen kierrokseni oli kohtuullinen mutta ei riittävän hyvä, ja toinen oli juuri tarpeeksi paljon parempi, Hamilton sanoi.
Hamilton saattaa varmistaa viidennen maailmanmestaruutensa jo sunnuntaina. Mestaruus varmistuu esimerkiksi, jos britti voittaa ja Vettel on korkeintaan kolmas.
Vettelin edeltä neljänneltä ruudusta kisaan lähtee Red Bullin Daniel Ricciardo. Tämän tallitoveri Max Verstappen starttaa vasta 13. ruudusta, sillä hän rikkoi ripustuksensa ajettuaan liian roimasti kanttikivien yli.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic