Lounais-Häme

Räikkösellä vain pienet juhlat voiton jälkeen - "Tässä iässä toipumiseen menee kauan"

Mexico City
25.10.2018, 21:01

Urheilu-uutiset

F1-talli Ferrarin vähemmän riemuisasti sujuneeseen loppukauteen toi viime viikonloppuna riemua Kimi Räikkönen, joka ajoi pitkästä aikaa gp-voittoon. Austinin komean ykköstilan jälkeen oli aika juhlia, mutta vain ”pienesti”.
– Meillä oli pienet juhlat. Tässä iässä toipumiseen menee kauan, joten tuo osa ei todellakaan ollut se mukava osa. Mutta se ensimmäinen osa on aina hauskaa. Mutta ei todellakaan mitään valtavaa, vain muutama ystävä ja siinä se suurin piirtein oli, Räikkönen kommentoi Meksikossa gp-viikonlopun avauspäivänä.
Räikkönen sai myös kuulla, että hänen voittoaan ”juhlittiin valtaisasti Suomessa”. Onnittelijoita piisasi, ”jopa poliitikkoja”.
– En juuri seuraa uutisia, enkä tiedä kuka (onnitteli), mutta olen iloinen jos ihmiset ovat iloisia. Tärkeintä on se, että tykkään siitä mitä teen, jotkut pitävät siitä ja jotkut eivät, mutta se on ihan ookoo, Räikkönen sanaili.
– Mutta hienoa. Emme saa aina isointa tukea Suomesta, joten kun sitten saamme, otamme sen. Kuten sanoin, en tarkkaan tiedä, jos joku on minua onnitellut. Kovin monella ei ole (puhelin)numeroani, joten kyse ei ole suorista yhteyksistä. Ja kuten sanoin, en lue netin juttuja niin paljon. Olen kuitenkin iloinen ja otan kaikki toivotukset ilolla vastaan.

Puolustaa Vetteliä

Kimi Räikkönen näkee, että kriitikkojen ”on hyödytöntä” arvostella tallitoveri Sebastian Vetteliä tämän kaudesta ja syyttää tätä tekemistään virheistä. Räikkönen puhui asiasta Autosportille viime viikonloppuna Yhdysvaltain gp:n yhteydessä.
Vettel kävi MM-taistoa Mercedeksen Lewis Hamiltonin kanssa rinta rinnan kauden avauspuoliskolla. Mutta sen jälkeen, kun Vettel ajoi ulos kärkipaikalta Saksan gp:ssä heinäkuussa, hän on voittanut vain yhden kisan. Ja noissa kahdeksassa viime kisassa, Saksa mukaan luettuna, Vettel on tehnyt useita virheitä.
– En nyt tiedä, tekikö hän paljon virheitä, vaikea sanoa. Saksassa hän ajoi ulos, mutta silloin olosuhteet olivat aika kinkkiset, Räikkönen mietti Autosportille ennen Yhdysvaltain kisaa, jossa Vettelin avauskierroksen spinnaus heikensi MM-saumoja lopulta jälleen lisää.
– Niitä riittää, jotka osoittelevat sormella: ”Tämän takia hän ei voittanut”. Ja jos haluat osoittaa sormella, on miljoonia asioita joista voit sanoa että ”joo, hänen olisi pitänyt tehdä tämä juttu näin, niin lopputulos olisi ollut erilainen”, Räikkönen pohti.
– Jälkikäteen on aina niin helppoa sanoa noin. Se on hyödytöntä.
Räikkösen ykköstila Yhdysvaltain gp:ssä katkaisi hänen pitkän voitottoman putkensa, ja Vettel puolestaan taisteli itsensä kisassa neljänneksi. Näin Hamiltonin maailmanmestaruuden varmistus siirtyi ainakin tämän viikonlopun Meksikon gp-koitokseen, jossa brittitähdelle riittää seitsemäs sija viidennen MM-tittelin sinetöimiseen. Ja toki sekin riittäisi, että Vettel ei voita kisaa.
Ja jos ja kun Ferrarilta jää mestaruus saamatta, jää vuoden 2007 mestari Räikkönen yhä Ferrarin viimeisimmäksi maailmanmestarikuljettajaksi.
– En nyt varsinaisesti ole miettinyt tuota, Räikkönen kuittasi.
– Ehkä jonain päivänä, sitten kun lopetan, saattaa ajatuksiin tulla sellainenkin kuin ”olen iloinen, että olen maailmanmestari Ferrarilla”. Mutta en mieti, että ”joo, olen todellakin viimeisin”. Siitä puhutaan, ja niin se on toistaiseksi mennyt. Mutta katsotaan nyt, mitä tapahtuu tänä vuonna ja ensi vuonna.

https://www.autosport.com/f1/news/139617/raikkonen-blaming-vettel-for-errors-pointless

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic