Lounais-Häme

Raikonmäen alueelle suunnitellaan parannuksia

Raikonmäenkadulle ja siitä haarautuville pienemmille teille suunnitellaan parannuksia kuivatukseen, valaistukseen sekä pinnoitteeseen.

Ehdotuksessa on suunniteltu Raikonmäenkadusta haarautuville Laaksokujalle, Helminkujalle, Aarnenkujalle, Ajurinkujalle ja Laturinkujalle sekä Kuustontiestä haaratuvalle Vesikujalle rakennekerrosten uusimista.

– Se on vanhaa aluetta. Jossain vaiheessa sinne on tarkoitus rakentaa. Yksi ongelma siellä on ollut se, että sadevesiviemärit ovat puuttuneet, ja tällöin kuivatus on ollut heikkoa, Forssan maanrakennusmestari Jyrki Kolismaa toteaa.

Osa rakennuksista on rakennettu matalalle, jolloin piha-alueilla on ollut vesiongelmia. Näihin ongelmiin on Kolismaan mukaan tarkoitus myös tarttua sadevesiviemäreitä ja salaojia rakentamalla.

– Ainakin kuivatus paranisi tällöin. Koska siellä on aika matalaan perustettu osa taloista, vesiongelmaa saadaan poistettua sadevesiviemäreillä. Salaojilla pystyy liittymään sadevesiviemäriin.

Myös valaistusta ja teiden pinnoitteita uusitaan alueella. Nykyinen valaistus korvataan ehdotuksen mukaan led-valoilla.

Ehdotusten mukaan Raikonmäenkadusta haarautuvien teiden sekä Vesikujan nykyiset murskapäällysteet uusittaisiin.

Raikonmäenkadun pinnoite uusittiin viime vuonna, jolloin katu sai uuden asfalttipinnoitteen. Vaikka alueella rakennettaisiin uusia sadevesiputkia, salaojia sekä teiden ali meneviä rumpuja, ei asfalttia tarvitse repiä uudelleen auki.

– Siellä on kaikki varaukset sadevesiviemäreitä varten tehty, Kolismaa sanoo.

Alueen katusuunnitelmaehdotukset olivat nähtävillä kaupungintalolla sekä Forssan kaupungin verkkosivuilla tämän viikon tiistaihin asti.

Ehdotuksista tehtiin kaksi muistutusta, jotka käsitellään yhdyskuntalautakunnan seuraavassa kokouksessa, joka pidetään 23. maaliskuuta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti