Lounais-Häme

Raita jatkaa Hurmoksessa

Koijärven Kunnon kasvatti Ville Raita jatkaa ensi kaudellakin Ykkössarjaa pelaavassa joensuulaisjoukkueessa. Ei kuitenkaan viime kauden Susiraja Volleyssä, vaan Susiraja Volleyn, Liiga-Riennon ja Niceteamin fuusiossa syntyneessä Karelian Hurmoksessa.

21-vuotiaan yleispelaajan sopimus on mallia 1+1.

-Minulla on optio lisävuodesta, joka voidaan käyttää, jos joukkue nousee ensi vuonna Mestaruusliigaan.

Hurmoksen tavoitteena on olla lentopalloilun lippulaiva Pohjois-Karjalassa ja kivuta Mestaruusliigaan. Raidan mukaan tavoite on hyvinkin mahdollinen toteuttaa.

-Meillä on uusi latvialainen valmentaja Aikars Birzulis, joka valmensi latvialaisparin pronssille 2012 Lontoon olympialaisissa beach volleyssa. Latvialainen tapa on tehdä tulosta treenien kautta, joten kovia harjoituksia on luvassa, kaksi kertaa päivässä, Raita kertoo.

Joukkue on pestannut myös liberon ja hakkurin Latviasta. Muutenkin laajentuneen materiaalin pitäisi riittää Ykkössarjan kärkikaksikkoon ja sitä kautta liigakarsintoihin.

-Meillä on kaikki saumat pelata vuonna 2018 liigaa. Se vaatii vain sitä, että pelaajat pysyvät terveinä ja hermot pitävät piukoissa paikoissa, Raita sanoo.

 

Raita odottaa itseltäänkin paljon. Ura ottaa taas harppauksen ammattimaisempaan suuntaan. Nyt mennään lentopalloilu edellä, tradenomi-opiskelut jatkuvat, mutta aiempaa verkkaisemmin.

-Kehityskäyrää todellakin haetaan. Paikan vakiinnuttaminen avauksessa olisi hieno juttu. Se tietää paljon työtä fysiikan eteen, treeniä tulee runsaasti muuallakin kuin lentopallosalissa.

187-senttinen Raita pelaa yleispelaajan tontilla. Hän haluaa käyttää pelissä enemmän järkeä kuin raakaa voimaa, vaikka fysiikallakin on toki tärkeässä roolissa nuoren miehen kehityksessä.

-Vastaanotto on vahvuuteni. En ole meidän joukkueessa se, jonka tehtävänä on lyödä pallo lattiasta läpi. Nostan palloa passarille ja hyökkäyksessä lyön enemmän ajatuksella kuin voimalla päin muuria. Jos hoidan nuo tehtävät hyvin, luulen, että valmentaja on tyytyväinen.

 

Raidan kesä kuluu kotiseudulla, HK:lla töitä tehden ja treenaten. Raita tekee paljon ohjelman mukaista omatoimitreeniä, lisäksi lajiharjoittelua on tullut ensi kaudeksi Kakkossarjaan nousseen Ryskeen mukana.

-Onhan se ollut kivaa olla täällä kotona. Pääsee vähän tuulettumaan, vaikka töissäkin pitää olla.

Kunnossa ja Jankossa ennen viime kauden Susiraja Volley -siirtoa pelannut Raita kertoo kotiutuneensa hyvin Joensuuhun.

-Joensuu on hieno kaupunki. Näin kesällä on kiva, kun se on vesistökaupunki. Ja kun asuu keskustassa, kaikki on ihan lähellä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic