Lounais-Häme

Rakennusbuumi Tammelan suoran maisemissa Forssassa

Nousukauden merkit ovat nähtävissä Forssassa selkeästi Tammelantien tuntumassa.

Ilmanvaihtotöihin ja ilmanvaihto-osien valmistukseen keskittyvä Ivaso oy on laajentamassa Sipilänkatu 16:ssa sijaitsevaa teollisuushallia noin 400 neliömetrillä. Toimitusjohtaja Juha Soininen sanoo lisää valmistus- ja varastotilaa kaivattavan kipeästi.

Vaikka yrityksen pääpaino on asennuksissa lähinnä pääkaupunkiseudulla, tarvitaan myös toimiva tukikohta.

Yritys työllistää kaikkiaan neljä henkilöä. Hallin laajentaminen on käynnistynyt jo Forssan Ympäristöurakoinnin tekemillä maanrakennus- ja perustustöillä.

Soininen sanoo nousukauden näkyvän lisääntyneenä kysyntänä, vaikka töitä ei olekaan tarjolla Forssassa. Soininen sanoo, että laajennusta on yrityksessä pohdittu jo pitkään.

 

Naapuritontilla Sipilänkadulla Teemu Valkama on käynnistänyt vajaan 400 neliömetrin laajennusosan Valkaman Rakennustyö oy:n tarpeisiin.

-Töitä on tehty, mitä muilta töiltä on keritty. Ensimmäinen halli tontille rakennettiin vuonna 1991. Tarvitsemme kipeästi lisää tuotanto- ja varastotiloja, Valkama sanoo.

Laajennuksen myötä yritys saa käyttöönsä myös pienimuotoisen esittelyalueen, jossa mm. kattopeltejä ja kattoturvallisuustuotteita voidaan esitellä. Valkama kertoo nykyisissä tiloissa maalaus- ja peltitöiden tekemisen samoissa tiloissa olleen ajoittain haastavaa ahtauden takia.

Valkama arvioi, että laajennuksen runkotöihin päästään käsiksi jo lähiviikkoina.

 

Rakennuslupa on myönnetty Riihikallionkadun varteen kiinteistöyhtiö Hakaulle, joka toteuttaa varastohallin Rakennus Kauppinen oy:n tarpeisiin. Toimitusjohtaja Hannu Kauppinen kertoo rakennettavan hallin pohjapinta-alan olevan 666 neliömetriä.

-Tällä hetkellä meillä on varastotilat vuokrattuna Renorilta. Rakentaminen tullaan toteuttamaan omana työnä, Kauppinen sanoo.

Tällä hetkellä pääosin linjasaneerauksia tekevällä yrityksellä on työmaat Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa. Forssassa linjasaneeraukset ovat käynnissä muutamassa kerrostalossa. Kauppinen arvioi, että yritys on ollut Forssassa linjasaneerauksissa yhteensä noin 3 000 asunnon kiinteistöissä.

 

Forssan Lumi ja Lämpöavulle on myönnetty rakennuslupa hieman yli 650 neliömetrin teollisuushallin rakentamiseksi Sipilänkatu 5:een Kuustossa.

Yrittäjä Jari Rantanen sanoo tiloja rakennettavan omana työnä oman yrityksen, Tammelan Vesi ja Lämpö oy:n, käyttöön. Rakennukseen sijoitetaan niin toimistotilat kuin korjaamo kiinteistönhoitokoneille.

-Halli on valmis varmaan vuoden päästä ensi keväänä. Hallia tehdään kun muilta kiireiltä ehditään, Rantanen sanoo.

Uuteen halliin tulee noin 200 neliön suuruinen tila, joka on vuokrattavissa. Kaikkiaan Tammelan Vesi ja Lämpö työllistää kattavissa lvisa-palveluissa kuusi henkilöä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti