Lounais-Häme

Rakennusjupakasta vankeusvaatimus

Forssan seudulla toimivan rakennusliikkeen toimitusjohtaja on käräjäoikeudessa syytettynä törkeästä petoksesta, josta syyttäjä vaatii vähintään 1 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistusta. Vaadittu vankeusrangaistus voi olla ehdollinen.

Tapauksessa on kyse asunto-osakeyhtiön mahdollisista rakennusvirheistä 2000-luvun alussa. Osapuolilla on eri näkemys rakennuksen takuuajasta ja myöhemmin tehdyn korjausremontin tarpeellisuudesta. Toimitusjohtaja kiistää rikoksen.

Mikäli asianomistaja ei esitä asiassa vahingonkorvausvaatimusta, syyttäjä vaatii, että vastaaja tuomitaan menettämään valtiolle saamansa hyödyn. Hyötynä syyttäjä pitää taloyhtiön taloudellista vahinkoa, noin 200000 euroa, joka syntyi muilla rakennusliikkeillä teetetyistä rakennuksen korjauskustannuksista.

Syytteen mukaan toimitusjohtaja oli erehdyttänyt asianomistajia rakennusliikkeen oikeudellisessa asemassa tapahtuneista muutoksista kuten nimenvaihdoksesta. Taloyhtiön kirjallinen, yksilöity vaatimus rakennusvirheiden korjaamisesta ei syytteen mukaan täten tavoittanut 10 vuoden määräaikana oikeaa vastuutahoa.

Vastaaja tähdentää, että urakoitsijan takuuaika on kaksi vuotta rakennuksen vastaanotosta.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti